Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

20953 resultaten


ID: 35276 | Bouwkundig element

Hoeve De Meren

Nevelestraat 38 (Deinze)
Hoeve met losse bestanddelen in omhaagde boomgaard; ten noorden woonhuis daterend van 1760-97 en ten westen grote dwarsschuur van 1740 en stallen. Erf afgesloten door gracht en haag aan straatkant; ijzeren hek tussen overhoeks geplaatste bakstenen pijlers.


ID: 35128 | Bouwkundig element

Hoeve Hof ten Daele

Nieuwe Kerkstraat 10 (Deinze)
Gelegen aan de Poekebeek (grens met Poesele), die omgeleid werd om de circulaire omgrachting te vormen. Ten zuiden, boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak (pannen) tussen zijaandaken met muurvlechtingen. Ten westen, dwarsschuur onder overkragend zadeldak met ervoor mestvaalt.


ID: 35563 | Bouwkundig element

Goed ter Walle

Nieuwe Kerkstraat 2 (Deinze)
Oorspronkelijk boerenhuis gelegen naast recent verbouwd en aangebouwd woonhuis. Nu in gebruik als stal en berging. Naar verluidt voorheen jaartal 17.. in dakpannen. Witgeschilderde voorgevel naar erfzijde (zuid) met behouden gevelordonnantie.


ID: 35564 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Nieuwe Kerkstraat 3 (Deinze)
Boerenhuis met oude kern, minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, met uitzondering van de rechter zijgevel, afgewerkt met aandak en muurvlechtingen, volledig verbouwd. Ten noordwesten, vervallen bakhuis van het tweedelige type.


ID: 35290 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Nieuwetuinstraat 3 (Deinze)
Hoevetje met losse bestanddelen ingeplant op smalle, diepe boomgaard afgesloten met haag en ijzeren hek. Ten oosten, bakstenen boerenwoning op gepikte plint, met hoge getoogde en beluikte vensters, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Ervoor, typische bakstenen dwarsschuur onder zadeldak; straatgevel in bakstenen gedateerd 1901.


ID: 38067 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Astene, gemeenteschool en onderwijzerswoning

Nieuwstraat 3-7 (Deinze)
Voormalig gemeentelijk complex met gemeentehuis, school en woning van de onderwijzer, van 1866-68 naar ontwerp van architect E. de Perre-Montigny, uitgevoerd door aannemer L. Serck. Symmetrisch opgebouwd geheel van donkere baksteen, respectievelijk drie, vier en drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Arduinen muurplaat met oorlogsmonument voor de gesneuvelden van 1914-18.


ID: 38068 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Amandus en Sint-Jobparochie

Nieuwstraat 8 (Deinze)
Achterin gelegen dubbelhuis met voortuin, afgesloten door bakstenen muur en ijzeren hek en siertuin. Ontpleisterde bakstenen lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, van 1853.


ID: 35469 | Bouwkundig element

Hoeve

Oever 1 (Deinze)
Voormalige hoeve, heden gelegen aan de nieuwe verharde weg langsheen het verbrede Schipdonkkanaal, voorheen de Kale. Verwaarloosde boerenwoning in omhaagde boomgaard, vermoedelijk daterend uit de 18de eeuw; zes traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak.


ID: 35459 | Bouwkundig element

Brand en Elshoeve

Oever 13 (Deinze)
Op een boomgaard gelegen hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw met ten noorden boerenwoning en ten westen dwarsschuur.


ID: 38138 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Ongarijstraat 9 (Deinze)
Achter moestuin, lage 19de-eeuwse boerenwoning van vijf + twee traveeën onder zadeldak met gewitte gevels op gepikte plint, rechthoekige vensters en groengeschilderde luiken.