Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4679 resultaten


ID: 205601 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Keukelstraat 16 (Wingene)
Boerenarbeiderswoning met bijhorende nutsgebouwen gelegen binnen een omhaagd perceel met meidoornhaag. Woning gebouwd in 1902 met vier traveeën en geïntegreerde stalling. Bijhorende nutsgebouwen van latere datum.


ID: 205933 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kleistraat 3 (Wingene)
Hoeve uit de 19de eeuw bestaande uit losse, lage bestanddelen gegroepeerd rondom een deels met gras begroeid, deels gekiezeld erf met centrale treurwilg. Toegankelijk via hek tussen erfpijlers. Boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak. Dubbele dwarsschuur met verluchtingsspleten onder zadeldak.


ID: 205939 | Bouwkundig element

Parkmuur en toegangshek

Koolskampstraat (Wingene)
Parkmuur en toegangshek tot kasteelpark, Kasteelstraat. Rode baksteenmuur verticaal geleed door middel van spaarvelden en onderbroken door het smeedijzeren toegangshek tussen vierkante oranje-rode bakstenen pijlers met zandstenen topbekroning.


ID: 205982 | Bouwkundig element

Hoevesite

Meiboomstraat 59 (Wingene)
Hoevesite met historiek minimaal opklimmend tot de 17de eeuw. Huidig gebouwenbestand uit de 18de en 19de eeuw, in zijgevel gedateerd 1769. Boerenwoning met zeven traveeën onder zadeldak en lager volume rechts van twee traveeën onder zadeldak. Voorgevel met cimorné. Stal, schuur van 1949 met recente loods en nutsgebouwen.


ID: 205669 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis

Pastoor Termotestraat 8 (Wingene)
Vrijstaand eclectisch herenhuis met bijhorende tuin met afsluiting en hekwerk. Gebouwd in 1867, gevel van 1925. Het huidig hoofdvolume is een breedhuis met enkelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak. Oranjerode baksteenbouw met gebruik van arduin. Combinatie van lijstgevel en geveltoppen geïnspireerd op klok- en trapgevel.. Loodrecht op het hoofdvolume, bakstenen constructie van twee bouwlagen hoog onder een gemansardeerd zadeldak. Eclectisch interieur.


ID: 205707 | Bouwkundig element

Hoeve Schaepershof

Ratelingestraat 11 (Wingene)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen, gegroepeerd rondom een heraangelegd erf met hekken en omhaagd perceel. De site staat weergegeven in het tiendenboek van het Sint-Amandsche 1639. Nu een dubbelhuis van drie traveeën en twee opkamertraveeën onder een doorlopend pannen zadeldak met wagenkot, schuur met 18de-eeuwse kern en stal.


ID: 205710 | Bouwkundig element

Ketelaerswal

Ratelingestraat 15 (Wingene)
De enige getuige van het historische hof Ketelaerswal is het houten naambord aan de erftoegang. Behouden erfpijlers met smeedijzeren hekwerk.


ID: 205720 | Bouwkundig element

Hoeve

Rijsbergestraat 1 (Wingene)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels met gras gegroeid en deels bekiezeld erf met restant van boomgaard. Boerenwoning met nieuw gevelparement, volgens het kadaster gebouwd in 1885.


ID: 205731 | Bouwkundig element

Hoeve

Scheidingsstraat 3 (Wingene)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels met gras begroeid en deels bekiezeld erf. Al weergegeven in de Atlas der Buurtwegen circa 1843. Boerenwoning van vier traveeën en één bouwlaag, geïntegreerde stal van twee traveeën en schuur-stal met centrale doorrit.


ID: 205750 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parkbosstructuur

Sint Pietersveldstraat (Wingene)
Oorspronkelijke parkbosstructuur omstreeks begin 20ste eeuw ten noorden uitgebreid met fragmentair bewaard parkvijvertje, brugconstructie met leuning in cementrustieke boomstamimitatie afgesloten door dito poortje met spijlenhekwerk, toegangshek met bakstenen pijlers en half ondergronds ingewerkte bewaarkelder.