Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

15105 resultaten


ID: 18556 | Bouwkundig element

Kleine langgestrekte hoeve

Ottergemsesteenweg 371 (Gent)
Haaks op de straat ingeplante kleine hoeve van het langgestrekte type met tuin rechts naast en voor de hoeve, aan de straatkant afgesloten door een haag met ijzeren hek. Verankerde en witgekalkte baksteenbouw op gepikte plint, woonhuis van één verdieping en vijf traveeën van het dubbelhuistype met rechts stal uit midden 19de eeuw.


ID: 18558 | Bouwkundig element

Woonhuis van een hoeve

Ottergemsesteenweg 426 (Gent)
Voormalig woonhuis van een hoeve van het langgestrekte type (nok loodrecht ten opzichte van de straat) met tuin aan de voorgevelzijde. Verankerde witgekalkte bakstenen lijstgevel van acht traveeën op gepikte plint en afgelijnd aan de voorgevelzijde door getrapte baksteenlijst, onder zadeldak (Vlaamse pannen) van circa 1800.


ID: 26494 | Bouwkundig element

Neoclassicistische villa

Oude Brusselseweg 99 (Gent)
Vrijstaande neoclassicistische villa gelegen in een tuin afgesloten vooraan door een haag met ijzeren toegangshek. Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën, onder schilddak, volgens kadastergegevens daterend van 1887. Links zijaanbouwsels achteraan eindigend op vierkante hoektoren met drie bouwlagen onder afgeknotte leienspits met decoratief ijzeren hek en windwijzer.


ID: 26394 | Bouwkundig element

Herberg De Crone

Oude-Abdijstraat 4 (Gent)
Kleine huisjes van één bouwlaag onder zadeldak met oude kern, vermoedelijk uit de 18de eeuw, in die tijd gekend als hofstede en herberg "De Crone".


ID: 89441 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Paradijskouter 41 (Gent)
Verderop ten opzichte van de straat gelegen hoeve met losstaande bestanddelen gegroepeerd rondom beboomd erf, daterend uit het begin van de 19de eeuw (?).


ID: 89442 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Paradijskouter 81 (Gent)
Hoevetje van het langgestrekte type gelegen aan de spoorweg.


ID: 18583 | Bouwkundig element

Hoeve

Patijntjestraat 62 (Gent)
Achterin gelegen hoevetje met woonhuis, stallen en bakhuisje, toegankelijk via een ijzeren hek tussen vierkante hekpijlers aan de Patijntjestraat. Boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 18587 | Bouwkundig element

Beluik Hof van Barmhartigheid

Peerstraat 79-87, 91-93 (Gent)
De zogenaamde Hof Van Barmhartigheid is als oude hoeve, opklimmend tot de 18de eeuw, een unieke getuige van het landelijk verleden van Rooigem. Het vormt een goed voorbeeld van 19de-eeuwse arbeidershuisvesting door het verbouwen van de oude hoeve tot een beluik. Het opsplitsen van bestaande panden tot arbeidershuisjes vormt één van de oudste beluikvormen, een destijds typisch en nu zeer zeldzaam geworden Gents fenomeen.


ID: 26616 | Bouwkundig element

Hoevecomplex

Petrus Meirestraat (Gent)
Vrij klein open hoevecomplex uit de 17de eeuw, gelegen naast de noordoostelijke hoek van het park van "kasteel Claeys-Bouüaert". Omgracht en omhaagd voorerf toegankelijk via ijzeren hek tussen vierkante bakstenen pijlers.


ID: 26617 | Bouwkundig element

Hofstede van Thienen

Petrus Meirestraat 13 (Gent)
Klein hoevetje, links recenter aanpalend dienstgebouwtje en aan de andere zijde aanleunend tegen nummer. 11. Breedhuisje van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, vermoedelijk daterend uit de 18de eeuw.