Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4632 resultaten


ID: 209804 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zeeweg Zuid 8 (Zedelgem)
Hoeve met losse bestanddelen rond een geasfalteerd erf. Staat nog niet op de Ferrariskaart (1770-1778) maar gaat terug tot voor de opmaak van het primitief kadaster (circa 1830). Woonhuis ten noorden van het erf van circa 1800, met achteraan een dwarsvleugel onder lagere nok, in de loop van de 19de eeuw toegevoegd. Verankerde, witbeschilderde baksteenbouw onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Dwarsschuur met stallingen ten westen van het erf. Witbeschilderde, verankerde baksteenbouw onder zadeldak (golfplaten), bewaarde dakconstructie.


ID: 84166 | Bouwkundig element

Hoeve

Dijkstraat 58 (Zele)
Hoeve met losse bestanddelen en L-vormige aanleg. Aanvankelijk koetsierswoning maar na de Eerste Wereldoorlog omgevormd tot hoeve. Achterin gelegen voormalig koetsiershuis en later boerenhuisje, met T-vormige plattegrond en drie traveeën onder snijdende pannen zadeldaken, met beluikte rechthoekige vensters, opgetrokken in het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 84167 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Dijkstraat 60 (Zele)
Achterin gelegen boerenhuis, onderdeel van hoeve met losse bestanddelen, aanvankelijk personeelswoning van herberg Den Anker, later omgevormd tot boerderij. Borenwoning van negen traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, samengesteld uit twee woningen. In kern mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 84169 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Dijkstraat 90 (Zele)
Hoeve gelegen tussen Dijkstraat en Heirbaan, ingeplant op een site die volgens historisch kaartmateriaal in 1775 eigendom was van de Abdij van Baudelo en verpacht werd.


ID: 84014 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Heikant 228 (Zele)
Hoeve met L-vormig geschikte losse bestanddelen, volgens historisch kaartmateriaal teruggaand op een minstens tot het derde kwart van de 18de eeuw opklimmende kleinschalige landbouwsite. Achterin gelegen vrij authentiek verankerd boerenhuis van één bouwlaag en zeven traveeën onder een zadeldak met cementpannen en slechts één kamer diep.


ID: 84181 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Heikant 266 (Zele)
Voormalige hoeve met losse bestanddelen aan een verhard erf; ijzeren hekwerk aan hermetste baksteenpijlers. Achterin gelegen zuidelijk georiënteerd boerenhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder steil pannen zadeldak, gedateerd 1786. Aan de straat gelegen L-vormig bedrijfsgebouw met schuur en stallen, In kern opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 84187 | Bouwkundig element

Hoeve

Heikant 276 (Zele)
Grote hoeve, ingeplant op een landbouwsite die volgens cartografische documenten minstens opklimt tot het derde kwart van de 18de eeuw, heden met 19de- en 20ste- eeuwse gebouwen met losstaande bestanddelen aan een deels gekasseid erf. Boerenburgerhuis van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak, gedateerd 1866.


ID: 89700 | Bouwkundig element

Hoeve

Hoekstraat 25 (Zele)
Achterin gelegen voormalige hoeve aan een deels verhard voorerf, teruggaand op een minstens tot het derde kwart van de 18de eeuw opklimmende landbouwsite.


ID: 84018 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hoekstraat 4 (Zele)
Site minstens opklimmend tot het derde kwart van de 18de eeuw. Naar verluidt her- of verbouwd in 1883. Volgens het kadaster circa 1888 uitgebreid met bedrijfsgebouwen op het achtererf.


ID: 84019 | Bouwkundig element

Hoeve

Hoekstraat 6 (Zele)
Hoeve met losse bestanddelen aan deels gekasseid erf, ingeplant op een landbouwsite die minstens opklimt tot het derde kwart van de 18de eeuw. L-vormig bedrijfsgebouw in baksteen onder zadeldak met wagenhuis, stallen en schuren, deels 19de-eeuws, vergroot in de 20ste eeuw.