1406 resultaten
ID: 30760 | Bouwkundig element
Adriaansensweg 1 (Ieper)
Voormalig buitenverblijf voor de seminaristen van Ieper - laatst genoemde was zetel van een bisdom van 1561 tot 1801-, gelegen onder de heerlijkheid van Krommenelst.
ID: 30645 | Bouwkundig element
Adriaansensweg 31 (Ieper)
Grote hoeve met losse bestanddelen: de lage, bakstenen gebouwen onder gebogen zadeldak zijn gegroepeerd rondom een deels gebetonneerd, deels met gras begroeid erf met grote vaalt. Vermoedelijk 18de-eeuwse nederzetting, uitgebreid eind 19de eeuw. Rest van omwalling; cichorei-ast, uit jaren 1920, binnen de voormalige wal. 18de-eeuws poortgebouw van rode baksteen met gebruik van gele baksteen voor vlechtingen en aflijning van de rondbogige doorgang.
ID: 30769 | Bouwkundig element
Bellestraat 103 (Ieper)
Wederopbouwhoeve teruggaand op de regionale hoevebouw. Boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type, zie het links gelegen stalgedeelte met privaat en rechts woongedeelte met rechts opkamer van twee traveeën boven getoogde kelderopening en haaks uitgebouwde keuken tegen de achtergevel; dwarsschuur met aardappelkelder en wagenhuisgedeelte. Recente loods en aangebouwde rest van vliegtuigloods uit de Tweede Wereldoorlog, respectievelijk ten oosten en ten zuiden van het erf.
ID: 30771 | Bouwkundig element
Bellestraat 116 (Ieper)
Hoeve met losse bestanddelen van verankerde baksteen, onder zadeldaken (mechanische pannen), rondom een deels verhard erf; geasfalteerde zuidelijke erfoprit, de Kemmelbeek kruisend, en gemarkeerd door vierkante, bakstenen hekpijlers met gecementeerde piramidale bekroning.
ID: 30772 | Bouwkundig element
Bellestraat 118 (Ieper)
19de-eeuwse hoeve waarvan boerenhuis en aanleunende stal afgebrand in 1911, waarna heropgebouwd, vermoedelijk op behouden fundamenten.
ID: 30865 | Bouwkundig element
Blauwepoortstraat 72 (Ieper)
Volgens de bewoners zo genoemd naar verdwenen kasteel. Hoeve, gelegen ten zuiden van Zillebeekvijver, heropgebouwd naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) in 1922. Teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.
ID: 307465 | Bouwkundig element
Blérotstraat 4 (Ieper)
Gaaf bewaarde, thans onbewoonde wederopbouwhoeve uit de jaren 1920 in regionalistische baksteenarchitectuur. Ten zuiden van het erf staat een hopast in vakwerkbouw, mogelijk gebouwd als eerste gebouw op de hoevesite na de Eerste Wereldoorlog.
ID: 30606 | Bouwkundig element
Briekestraat 55 (Ieper)
Grote hoeve naar verluidt heropgebouwd naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) in de jaren 1920-1924; vooroorlogse hoeve verderop gelegen. Teruggaand op de regionale hoevebouw.
ID: 30646 | Bouwkundig element
Brielenstraat 30 (Ieper)
Wederopbouwhoeve teruggaand op regionale hoevebouw.
ID: 30776 | Bouwkundig element
Casselstraat 52 (Ieper)
19de-eeuwse hoeve met losse opstelling van verankerde rood bakstenen gebouwen onder zadeldak met overstekende rand op houten modillons, rond een begrint erf. Ten noorden, boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type, gedateerd 1830 door middel van muurankers in rechter zijgevel. Eveneens ten noorden, rechts van het boerenhuis, voormalige hopast van het eerste kwart van de 20ste eeuw.