604 resultaten
ID: 87666 | Bouwkundig element
Hoogleenstraat 24 (Oostrozebeke)
Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen toegankelijk via een oude voetwegel die oorspronkelijk in een hoek omheen de hoeve tussen de Hoogleenstraat en de Molstenstraat liep. Een onverharde weg door het ruime, begraasde erf maakt nu de verbinding. Het erf is dan ook aan noord- en zuidzijde toegankelijk via hekkens, gevat in bakstenen pijlers, uitgevend op de bewaarde gedeelten van de wegel.
ID: 27710 | Bouwkundig element
Axelwalle 51 (Oudenaarde)
Achter gietijzeren hek gelegen deels omhaagde hoeve in L-vormige aanleg minstens uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Boerenwoning van de jaren 1860 met zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak met dakruiter. Lange L-vormige koe- en paardenstal onder mank zadeldak, minstens uit het tweede kwart van de 19de eeuw en aangebouwd bakhuis.
ID: 27044 | Bouwkundig element
Bergstraat 89-97 (Oudenaarde)
Melkerij, gebouwd in opdracht van Th. Thienpont in 1895. De gebouwen werden in 1925 in opdracht van T. Liefmans verbouwd tot twee handelshuizen, nummers 89 en 93, van drie bouwlagen en woonhuizen van twee bouwlagen, alle voorzien van lijstgevels en afgedekt met zadeldaken. Nummers 95-97. Hoeve met losse bestanddelen en gekasseid erf. IJzeren inrijhek naar achterin gelegen gekasseid boerenerf en verscheidene zeer ruime bakstenen stallen of melkerij van twee bouwlagen.
ID: 27363 | Bouwkundig element
Biesvijverstraat 2 (Oudenaarde)
Gesloten, voorheen omgrachte hoeve op vierkante plattegrond, ingeplant in een knik van de landelijke weg, bij de ingang op de zuidwesthoek gemarkeerd door twee grote linden. Verankerde bakstenen gebouwen met één bouwlaag onder aaneensluitende pannen zadel- en schilddaken, opklimmend tot de eerste helft van de 18de eeuw, naar verluidt van 1715.
ID: 27681 | Bouwkundig element
Boelare 6 (Oudenaarde)
Gesloten hoeve uit het derde kwart van de 19de eeuw op oudere kern rond vierkant gekasseid erf. Verankerde baksteenbouw met gewitte erfgevels onder zadeldaken. Boerenwoning van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag met tandlijst op gepikte plint. Verder nog onder meer stallen, mestvaalt, bakhuis en wagenhuis.
ID: 27056 | Bouwkundig element
Broekstraat 159 (Oudenaarde)
Gesloten hoeve, oorspronkelijk in het bezit van het Onze-Lieve-Vrouwehospitaal. Ingeplant aan de straat met woonhuis ten noorden en bedrijfsgebouwen ten oosten, zuiden en westen gegroepeerd rondom een vierkant, deels gekasseid binnenerf met centrale mestvaalt.
ID: 27435 | Bouwkundig element
Diepenbeek 6 (Oudenaarde)
Hoeve, circa 1840-1870 uitgebaat als hofstede en herberg en later uitgebreid. Verankerde baksteenbouw met tandlijst en gewitte erfgevel, met uitzondering van boerenhuis, onder pannen zadeldaken, waarvan ten westen boerenhuis en schuur in L-vorm onder één afgewolfd zadeldak. Dwarsschuur met rechts poortingang met rechts een beeldnis met een Sint-Antoniusbeeldje.
ID: 27604 | Bouwkundig element
Duisbeke 6 (Oudenaarde)
Hoeve van het semigesloten type. Brede gekasseide oprit tot de toegangspoort van het erf met doorrit in L-vormig bedrijfsgebouw met stallen parallel aan de straat. Achterin gelegen boerenwoning van zes traveeën onder hoog en steil zadeldak, opklimmend tot eind 18de eeuw. Verder nog mestvaalt, hoog kolenmagazijn en bakhuis van het tweedelige type.
ID: 27623 | Bouwkundig element
Jagerij 89 (Oudenaarde)
Hoeve met boerenwoning van zes traveeën en anderhalve bouwlaag met zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bakstenen bedrijfsgebouwen onder zadeldaken, voornamelijk uit diezelfde periode. Driedelig ijzeren toegangshek in de zuidhoek van voorts gesloten gekasseid erf met mestvaalt in de noordhoek. Omlijste rondboogvormige gevelniskapelletjes links en rechts van de erftoegang.
ID: 27633 | Bouwkundig element
Keirestraat 23 (Oudenaarde)
Grote hoeve met bakstenen gebouwen grotendeels onder golfplaten bedaking. Noordoostelijke bedrijfsvleugel aan de straatzijde, die de hogere dwarsvleugels onder afgewolfd dak verbindt, midden voorzien van rechthoekige poort met gekasseide doorrit als erftoegang. Brede steunbeer links ervan. Ten noordwesten, ruime boerenwoning van zeven traveeën onder links afgewolfd zadeldak, in kern waarschijnlijk uit de 18de eeuw en vergroot en aangepast in het tweede kwart van de 19de eeuw.