Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1011 resultaten


ID: 41095 | Bouwkundig element

Vrije Basisschool

Mgr. Raeymaekersstraat 15-17 (Hulshout)
Neotraditioneel getint, bakstenen ensemble met klooster van twee bouwlagen onder complexe bedaking, naar ontwerp van J. Taeymans en ingetekend op het kadaster in 1913.


ID: 210569 | Bouwkundig element

Klooster en school

Dorpstraat 5 (Ichtegem)
School en bijhorend klooster. De gebouwen zijn fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 210317 | Bouwkundig element

Congregatiezaal van de zusters van Sint-Vincentius à Paulo

Koekelarestraat 7 (Ichtegem)
Voormalige congregatiezaal van het klooster van de zusters van Sint-Vincentius à Paulo, ingeplant op perceel ten zuiden van de Koekelarestraat en ten noorden van de kerkomgeving.


ID: 210534 | Bouwkundig element

Klooster met school

Zeemeeuwstraat 4-6 (Ichtegem)
Klooster en school met twee klassen circa 1913 gebouwd op dit gehucht wegens de aangroei van de bevolking. In 1922 komen er twee extra klassen.


ID: 30605 | Bouwkundig element

Klooster met school

Boezingestraat 2, 2A, Diksmuidseweg 421A (Ieper)
Klooster met bijhorende school, gelegen op de hoek bij Diksmuidseweg; achterliggende geplaveide speelplaats. Complex van één à twee bouwlagen, door middel van gevelstenen gedateerd 1871-1921.


ID: 30690 | Bouwkundig element

Klooster der zusters apostolinnen met schooltje

Bollemeersstraat 14 (Ieper)
Klooster der zusters apostolinnen met achterliggend schooltje, naar ontwerp van architect J. Coomans (Ieper). Klein voortuintje afgezet door middel van laag bakstenen muurtje.


ID: 301968 | Bouwkundig element

Vismarkt en omgeving

Boterstraat, Kiekenmarkt, Patersstraat, Seminariestraat, Vismarkt (Ieper)
De Vismarkt van Ieper is een smal gekasseid plein dat zich uitstrekt tussen de Boterstraat en Seminariestraat/Kiekenmarkt. Het plein werd aangelegd na de overwelving van de westelijke arm van de Ieperlee alhier in 1714, en via de toen gebouwde Vispoort verbonden met de Boterstraat.


ID: 30101 | Bouwkundig element

Kapucijnenklooster en parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Middelares

Capucienenstraat 48 (Ieper)
Deels ommuurd complex van gebouwen naar ontwerp van architect Jules Coomans (Ieper), 1923, met langwerpige noordelijke kloostervleugel via rechte kloostergang verbonden met de kerk ten zuiden; voor- en binnentuinen.


ID: 30227 | Bouwkundig element

Technisch Instituut Heilige Familie

de Stuersstraat 32 (Ieper)
Teruggaand op de gelijknamige kloosterschool, gesticht in 1838-1839 onder impuls van E.H. Struye met als doel, wezen en gebrekkige meisjes te huisvesten en te onderwijzen. Neogotisch klooster van dertien traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien), voorzien van houten dakkapellen onder zadeldak met windveer.


ID: 30334 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwgasthuis

Lange Torhoutstraat 31-33 (Ieper)
Oorspronkelijk gelegen aan de oostzijde van de Grote Markt op grond, circa 1187 geschonken door graaf Filips van Elzas; na de Eerste Wereldoorlog alhier heropgebouwd op de plaats van het vooroorlogse krankzinnigengesticht van de Burgerlijke Godshuizen.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.