Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

5057 resultaten


ID: 89603 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Barrage 18 (Wielsbeke)
Eenlaagswoning, gelegen aan de oever van een beekje, een oude noordelijke Leie-aftakking. Samenvoeging van twee kleinere woningen die reeds voorkomen op het primitief kadasterplan van Waregem (circa 1830), eigendom van Bernard Van Damme, koopman te Sint-Baafs-Vijve, en gebruikt door weduwe Lantsheere. In 1834 wordt het westelijke huisje vergroot.


ID: 89537 | Bouwkundig element

Dorpswoning uit 1924

Bavikhoofsestraat 35 (Wielsbeke)
Dorpswoning uit 1924, gebouwd in opdracht van de weduwe van Karel Desmet – Vanneste op de plaats van oudere bebouwing. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bruinbakstenen lijstgevel met gebruik van rode baksteen voor de strekken boven de getoogde muuropeningen en van witgeglazuurde bakstenen voor de doorgetrokken banden.


ID: 89538 | Bouwkundig element

Dorpswoning in 1924

Bavikhoofsestraat 37 (Wielsbeke)
Dorpswoning in 1924 door Jerome Vanhee, pastoor te Ooigem gebouwd ter vervanging van een ouder pand. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat, mechanische pannen). Roodbakstenen lijst- en trapgevel voorzien van sierankers.


ID: 89539 | Bouwkundig element

Dorpswoning uit 1927

Bavikhoofsestraat 51 (Wielsbeke)
Dorpswoning uit 1927, gebouwd in opdracht van landbouwer Hector Tack – Veys die daarvoor de windkorenmolen die voorheen op dit hoekperceel stond, liet afbreken.


ID: 89540 | Bouwkundig element

Dorpswoning met vlasschuur

Bavikhoofsestraat 57 (Wielsbeke)
Huis met vlasschuur uit respectievelijk 1910 en 1939, beide gebouwd op een voorheen onbebouwd perceel. De woning werd opgetrokken in opdracht van de weduwe van Pieter Tack – Veys, een winkelierster te Ooigem. Handelaar Jules Tack liet enkele decennia later de aanpalende vlasschuur bouwen. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat, mechanische pannen).


ID: 89542 | Bouwkundig element

Huis met vlasschuur en achtergelegen magazijn

Bavikhoofsestraat 62 (Wielsbeke)
Huis met vlasschuur, samen met achtergelegen magazijn opgetrokken in 1929 in opdracht van landbouwer Tack - Decorte. Samenstel van woonhuis met vlasschuur onder nieuwe doorgetrokken gootlijst en pannen zadeldak.


ID: 89612 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Heirweg 114 (Wielsbeke)
Eénlaagswoning, volgens kadaster opgetrokken in 1893 in opdracht van brouwer Jules Lootens-Tack uit Oostrozebeke. Een oude molen, weergegeven op de kadastrale reductiekaart van Sint-Baafs-Vijve (1853), wordt daarbij afgebroken. Dubbelhuisje van één bouwlaag en vijf traveeën in verankerde baksteen onder zadeldak met Vlaamse pannen (nok parallel met de straat).


ID: 89458 | Bouwkundig element

Samenstel van dorpswoningen

Heirweg 15 (Wielsbeke)
Samenstel van twee éénlagige woonhuizen, vermoedelijk uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Dorpswoningen van vier en vijf traveeën onder zadeldak.


ID: 89461 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Heirweg 31 (Wielsbeke)
Eénlaagswoning, reeds afgebeeld op het primitief kadasterplan als middelste van een samenstel van drie éénlaagswoningen, circa 1830 eigendom van Amandus Oste, arbeider te Wielsbeke en bewoond door Francis Himpe.


ID: 89618 | Bouwkundig element

Dorpswoningen

Hooiestraat 4-8 (Wielsbeke)
Cluster van éénlaagswoningen, gelegen op de hoek van de Hooiestraat met de Barrage. Samenstel van twee éénlaagswoningen voorkomend op primitief kadasterplan (circa 1830). Volgens kadaster laat handelaar Frans Vanhulle uit Sint-Eloois-Vijve in 1869 het oostelijke huis afbreken en vervangen door twee nieuwe huisjes.