Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

925 resultaten


ID: 30637 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve Madelstede met gedenkkapel en verlaten vooroorlogse site

Ravestraat 24 (Ieper)
De hoeve is in 1921-1922 ex situ heropgebouwd naar plannen van de Ieperse architect Cyrille Schmidt. Aan de straatzijde wordt het ensemble van hoevegebouwen bepaald door de imposante, in een tuin gelegen boerenwoning, en de inkompartij met kapel en toegangspoort. Door de ex situ-wederopbouw zijn ten noorden van de wederopbouwhoeve de fundamenten van de vernietigde vooroorlogse hoevegebouwen bewaard. Deze vormen een belangrijke getuige van de Eerste Wereldoorlog want de hoeve en de nu verdwenen Franse begraafplaats ertegenover lagen pal in de frontzone. De kapel - een nieuw gegeven na de oorlog - werd in 1922 opgericht.


ID: 30639 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoevetje

Reningestraat 10 (Ieper)
Kleine wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw uit de 19de eeuw.


ID: 30640 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Reningestraat 15 (Ieper)
Wederopbouwhoevetje naar ontwerp van architecten Fernand Petit en Jacques Obozinski (Brussel), teruggaand op de regionale negentiende-eeuwse hoevebouw.


ID: 30642 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Reningestraat 6 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, thans buitenverblijf, teruggaand op de regionale hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf.


ID: 30638 | Bouwkundig element

Hoevetje

Reningestraat 8 (Ieper)
Pittoresk hoevetje naar ontwerp van architecten Fernand Petit en Jacques Obozinski, uit het begin van de jaren 1920. Wederopbouw teruggaand op de regionale (doorsnee) hoevebouw.


ID: 30890 | Bouwkundig element

Hoeve 't Langhof

Rijselseweg 101 (Ieper)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect M. Selly (Ieper), volledig aansluitend bij de traditionele hoevebouw zie, opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een geasfalteerd erf met resten van bakstenen stoepen.


ID: 30514 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve Zuid-Bellegoed

Rijselseweg 85 (Ieper)
Historische hoeve, reeds aangeduid op Ferrariskaart (1770-1777). Samen met Oost-, Noord- en West-Bellegoed, voormalig pachtgoed van de familie Belle, vooraanstaande Ieperse patriciƫrs.


ID: 30764 | Bouwkundig element

Hoeve

Rodenbachstraat 51 (Ieper)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) van 1921, grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30891 | Bouwkundig element

Hoeve Hof Platteelwalle

Schachteweidestraat 41 (Ieper)
Naar verluidt hoeve voor de Eerste Wereldoorlog omwald en grosso modo op de vooroorlogse plaats heropgebouwd. Heropbouw teruggaand op de regionale hoevebouw zie, opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een deels verhard erf, met bakstenen stoepen, beveiligd door middel van gietijzeren hek tussen bakstenen pijlers.


ID: 307540 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Sint-Elooisweg 11 (Ieper)
Kleine hoeve uit de wederopbouwperiode, gelegen in de dorpskern van Voormezele. De hoeve bestaat uit een vleugel met woning, schuur en stal uit de jaren 1920 en twee stalvleugels uit de eerste helft van de jaren 1940 in gemengde beton- en houtbouw.