Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1417 resultaten


ID: 32655 | Bouwkundig element

Hoeve De Panele

Kruisabelestraat 24 (Heuvelland)
Langgestrekt hoevetje naar ontwerp van architect A. Verstraete van 1923. Vooroorlogse hofstede naar verluidt niet op dezelfde plaats gelegen. Teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 32634 | Bouwkundig element

Herenhoeve Traisnel

Lokerstraat 49 (Heuvelland)
Imposante herenhoeve aan de voet van de Kemmelberg; jaartal 1925 in rechter stalzijgevel. Uitvoering enigszins afwijkend van het voorontwerp, echter teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw, zie opstelling.


ID: 32705 | Bouwkundig element

Herberg Breughelhof

Markt 23-27 (Heuvelland)
Eenheidsbebouwing van twee enkelhuizen en een dubbelhuis van twaalf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit het begin van de jaren 1920.


ID: 32707 | Bouwkundig element

Hoeve Cense du Don

Mitoyenstraat 5 (Heuvelland)
Herenhoeve heropgebouwd naar ontwerp van architect G. Fache van 1922; grosso modo uitgevoerd volgens plan, een imposante ingangspoort uitgezonderd. Kwaliteitsvolle wederopbouwarchitectuur, geïnspireerd op de traditionele hoevebouw. Lage, losse bestanddelen gegroepeerd rondom een begrint erf deels met bakstenen stoepen onder meer in visgraatverband, centrale vaalt en ten westen toegangshek tussen bakstenen pijlers; boerenhuis ten westen; stalvleugels, respectievelijk ten oosten en noorden; schuur en wagenhuis, ten zuiden.


ID: 307452 | Bouwkundig element

Kleine wederopbouwhoeve

Ploegsteertstraat 2 (Heuvelland)
Kleine wederopbouwhoeve in regionalistische architectuur, gebouwd in de jaren 1920 ter vervanging van een hoeve die werd verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog. De hoevegebouwen in vierkantopstelling hebben opvallende puntgevels met decoratief baksteenmetselwerk.


ID: 32758 | Bouwkundig element

Hoeve Pilgrimshof

Pont Malletstraat 1 (Heuvelland)
Grote wederopbouwhoeve in regionalistische architectuur uit de jaren 1920, vermoedelijk naar ontwerp van architect Henri Van Montfort. Hoeve met indrukwekkende bakstenen gebouwen in vierkantsopstelling, beeldbepalend gelegen in het open landbouwlandschap in het zuiden van Wijtschate.


ID: 32718 | Bouwkundig element

Boerenwoning van hoeve La Poulouche

Seulestraat 134 (Heuvelland)
Boerenwoning van hoeve La Poulouche met streekeigen bouwelementen: rondbogig, beglaasd nisje met Heilig Hartbeeld, in haakse vleugel van het L-vormig boerenhuis; jaarsteen 1922 boven de deur met opschrift "Famille Ollivier-Delerue Année 1922". Heropbouw grosso modo aansluitend bij de regionale hoevebouw.


ID: 32715 | Bouwkundig element

Kloosterschool

Seulestraat 38-40 (Heuvelland)
Kloosterschool uit de jaren 1920. Voortuin afgezet door middel van verlaagd bakstenen muurtje; links en rechts, ommuurde speelplaats en tuin.


ID: 32771 | Bouwkundig element

School en zusterhuis

Wulvergemstraat 42 (Heuvelland)
Voormalig schooltje met zusterhuis, gelegen ten noordoosten van de kerk. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak uit het begin van de jaren 1920. Rechts, aanleunende klaslokalen van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak.


ID: 305394 | Bouwkundig element

Sint-Rochuskapel van 1866

Groenendaalsesteenweg 56 (Hoeilaart)
De Sint-Rochuskapel van 1866 werd geïntegreerd in een karakteristiek doch aangepast ensemble met afgeschuinde hoek dat kadastraal werd geregistreerd in 1903 in opdracht van Viktoor Laureys-Gillyns, wijndruifkweeker.