1406 resultaten
ID: 30792 | Bouwkundig element
Hazewindstraat 20 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, L-vormige opstelling van boerenhuis en schuurvleugel, respectievelijk ten noordwesten en ten zuidwesten van een geasfalteerd erf; erfoprit ten westen.
ID: 30753 | Bouwkundig element
Hogeziekenweg 4 (Ieper)
Wederopbouwhoeve grosso modo teruggaand op regionale hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een geasfalteerd erf, ten zuidwesten toegankelijk via geasfalteerde erfoprit.
ID: 30799 | Bouwkundig element
Hospitaalstraat 23 (Ieper)
Hoeve, gelegen tegenover de oprit van het kasteel van Vlamertinge, aan de kruising Kasteelstraat; heropgebouwd naar plannen van de Belgische Boerenbond, zie gevelsteen "B.B. - 1920" rechts in schuurgevel; wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw.
ID: 30802 | Bouwkundig element
Hospitaalstraat 27 (Ieper)
Hoeve, bereikbaar via ten oosten gelegen geasfalteerde en licht verharde oprit gemarkeerd door middel van een hek. Recente loods met aanleunende stal ten westen.
ID: 30698 | Bouwkundig element
Hospitaalstraat 33 (Ieper)
Historische, oorspronkelijk dubbel omwalde hoeve, aangeduid op Ferrariskaart en op Vandermaelenkaart. Reeds in de 12de eeuw gekend als melaatsentehuis; fungeerde tijdens de Eerste Wereldoorlog tijdelijk als veldhospitaal zie Brits Militair kerkhof Hospital Farm Cemetery, ten zuidwesten. Heropgebouwd met behoud van enkele oudere muurgedeelten, zie houten plankenbeschieting in de schuur, naar ontwerp van architect C. Schmidt.
ID: 30700 | Bouwkundig element
Hospitaalstraat 46, 46B (Ieper)
Hoeve met kern uit het eerste kwart van de 19de eeuw zie datering 1810 in rechter stalzijgevel. Losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken met overstekende dakranden op houten modillons.
ID: 30851 | Bouwkundig element
Kemmelseweg 65 (Ieper)
Hoeve, naar verluidt voor de Eerste Wereldoorlog met bijhorende brouwerij gelegen aan straatoverzijde (grondgebied Kemmel). Wederopbouw grosso modo aansluitend bij de regionale hoevebouw.
ID: 30852 | Bouwkundig element
Kemmelseweg 66 (Ieper)
De historische hoeve West-Bellegoed is in 1921-1923 op de vooroorlogse locatie herbouwd door de Ieperse architect Cyrille Schmidt. De regionalistische baksteenarchitectuur van de wederopbouwhoeve is erg beeldbepalend in het open akkerlandschap. De hoeve met semigesloten, vierkante opstelling is omgeven door een grotendeels bewaarde, ruime omwalling, die minstens teruggaat tot de 18de eeuw. Vanaf de straat trekken de imposante, in een tuin gelegen boerenwoning met dakvenster en wapenschild, en de chicorei-ast de aandacht.
ID: 30297 | Bouwkundig element
Kemmelseweg 7 (Ieper)
Wederopbouwhoevetje, gelegen nabij het kanaal Ieper-Komen, aansluitend bij de regionale hoevebouw.
ID: 30857 | Bouwkundig element
Kemmelseweg 76 (Ieper)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van C. Schmidt (Poperinge) van 1921; volgens de bewoners lag de vooroorlogse hoeve verder in.