20953 resultaten
ID: 48877 | Bouwkundig element
Mandekensstraat 308 (Dendermonde)
Het alleenstaande huis uit 1902 is vooraan op een spievormig perceel ingeplant, met de voorgevel pal uitziend op de spoorwegovergang, met een driehoekig voortuintje. Het betreft een vrijwel rechthoekige woning in donker bakstenen metselwerk op omlopende gecementeerde plint, twee bouwlagen tellend en onder een mank zadeldak van donkere Vlaamse pannen.
ID: 48609 | Bouwkundig element
Mespelarestraat 110A-B (Dendermonde)
Volgens gedateerde plannen van 1949 in opdracht van het Ministerie van Openbare Werken als twee sluiswachterwoningen met bureel en pompinstallatie gebouwd, nabij de gemeentegrens met Denderbelle. Bakstenen tweegezinswoning van vier traveeën en één bouwlaag onder steil zadeldak in Vlaamse pannen voorzien van gevelbrede dakkapel, in spiegelbeeld opgetrokken.
ID: 48606 | Bouwkundig element
Mespelarestraat 60-62 (Dendermonde)
Twee aanpalende woonhuizen van één bouwlaag volgens kadastergegevens respectievelijk opgetrokken in 1890 en 1896.
ID: 48607 | Bouwkundig element
Mespelarestraat 76 (Dendermonde)
Achterin gelegen boerenarbeiderswoning aan zijslag van de Mespelarestraat, met eind 19de- of begin 20ste-eeuws voorkomen. Door lange gevelankers gekenmerkt bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak in kunstleien.
ID: 48680 | Bouwkundig element
Migrodriesstraat 17 (Dendermonde)
Voormalige 18de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen, gelegen op het einde van de straat. Achterin gelegen hoevegebouwen ingeplant omheen een deels met gras begroeid en omhaagd en deels gekasseid erf; verharde toegang en twee bomen die de doorrit flankeren. Dubbelhuis van zeven traveeën met een traditioneel naar het zuiden gerichte erfgevel en gebruik van natuursteen voor de venster- en deuromlijstingen met negblokken en de als banden doorgetrokken dorpels.
ID: 48860 | Bouwkundig element
Migrostraat 123 (Dendermonde)
Hoeve, minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. De semigesloten hoeve omvat in U-vorm opgestelde bakstenen gebouwen onder rode pannen zadeldaken: ten zuidoosten de boerenwoning, ten noordoosten de dwarsschuur en ten zuidwesten de stallen die schuin ingeplant zijn aan de straat. De erftoegang is afgesloten door een breed houten ingangshek, links aan een zware, vierkante bakstenen hekpijler met piramidale bekroning. De woning klimt minstens op tot de tweede helft van de 18de eeuw en bewaart reminiscenties aan de houtbouw of resten van een oudere houten constructie.
ID: 48682 | Bouwkundig element
Migrostraat 51 (Dendermonde)
Hoeve van het gesloten type, representatief voor de bouwperiode die opklimt tot de tweede helft van de 19de tot vroege 20ste eeuw. Loodrecht op de straat ingeplante boerenwoning, uitgewerkt als een bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën met arduinen deuromlijsting met Toscaanse pilasters op neuten en onder kroonlijst. Bakstenen bedrijfsgebouwen met U-vormige opstelling omheen het binnenerf, waaronder dwarsschuur, stallen en wagenhuis.
ID: 48776 | Bouwkundig element
Moerstraat 11 (Dendermonde)
Hoevecomplex bestaande uit twee parallel aan de straat gelegen vleugels verbonden door een lange haakse vleugel, gefaseerd tot stand gekomen in de tweede helft van de 19de en eerste helft van de 20ste eeuw. Aan de straat gelegen bakstenen boerenburgerhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder kunstleien zadeldak, wellicht uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, ingeplant achter voortuintje afgesloten met ijzeren hekwerk tussen betonnen pijlers.
ID: 48777 | Bouwkundig element
Moerstraat 173 (Dendermonde)
Hoeve bestaand uit een aan de straat ingeplante woning met aanpalend poortgebouw, opgericht in 1884. Oude gebouwen op het achtererf vermoedelijk in de eerste helft van de 20ste eeuw vervangen door de huidige bedrijfsgebouwen in L-vorm. Erf gedeeltelijk omhaagd en afgezet met dennenbomen. Moerbeiboom aan de straatkant. Erf toegankelijk via overzolderde doorrit rechts van het woonhuis.
ID: 207070 | Bouwkundig element
Moerstraat 30 (Dendermonde)
Alleenstaand enkelhuis van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met pannen, vermoedelijk uit het derde kwart van de 19de eeuw. Verankerde, gecementeerde en geschilderde lijstgevel met schijnvoegen, op gecementeerde plint in imitatie breuksteenvoegen.