Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 83500 | Bouwkundig element

Rij van gelijke burgerhuizen

Baliestraat 1-13 (Brugge)
Oorspronkelijk een rij van zes gelijke huizen, zie nummers 7-11 met dubbelhuisopstand, in de eerste gebouwd op het voormalig kerkhof. In 1867 toevoegen van nummer 13 met gelijkaardige gevel. Breedhuizen van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen).


ID: 82876 | Bouwkundig element

Stadswoning

Baliestraat 129 (Brugge)
Huis van vijf/twee traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadelak. Verankerde, bakstenen witbeschilderde lijstgevels op gepikte plint uit het tweede kwart van de 19de eeuw.


ID: 83502 | Bouwkundig element

Afspanning 't Oud Handbogenhof

Baliestraat 6 (Brugge)
Samenstel van diephuis met in verlengde een achterhuis, uit de 16de-17de eeuw. Links een 18de-eeuwse aanbouw met opkamer.


ID: 302193 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Brugse geplantsoeneerde stadsomwalling

Bargeweg, Begijnenvest, Boeveriestraat, Boninvest, Buiten Boeverievest, Buiten Smedenvest, Buiten de Smedenpoort, Ezelpoort, Ezelstraat, Filips de Goedelaan, Gentpoortstraat, Gentpoortvest, Gistelse Steenweg, Graaf Visartpark, Guido Gezellelaan, Hendrik Consciencelaan, Hoefijzerlaan, Katelijnestraat, Katelijnevest, Kazernevest, Ketsbruggestraat, Kruisvest, Lange Vesting, Langestraat, Oude Vestingstraat, Scheepsdalelaan, Singel, Smedenstraat, Van Voldenstraat, Werfstraat (Brugge)
De geplantsoeneerde Brugse vesten vormen een zeldzaam en gaaf bewaard voorbeeld van een 19de-eeuwse wandelpromenade aangelegd bovenop de oorspronkelijke stadsverdedigingsstructuren. Ze omringen de historische binnenstad met een eivormig tracé.


ID: 79859 | Bouwkundig element

Palace Hotel

Baron de Maerelaan 2 (Brugge)
Imposant, beeldbepalend gebouw gelegen op de hoek van de Zeedijk bij de haven. Het vijf bouwlagen hoge gebouw is hoofdzakelijk opgetrokken in baksteen voorzien van een simili natuurstenen bepleistering. De bouwtrant sluit aan bij de toen voor luxe-hotels algemeen gangbare stijl met name het eclecticisme.


ID: 79867 | Bouwkundig element

Hoeve

Baron de Maerelaan 203 (Brugge)
Historische hoeve. Aan straatzijde boerenhuis; vermoedelijk ouder volume dat in de loop van de 19de eeuw werd verhoogd met één bouwlaag. Nu gecementeerd parement en rechthoekige openingen.


ID: 79868 | Bouwkundig element

Schuur

Baron de Maerelaan 211 (Brugge)
Achteraan voormalige schuur, die nu dienst doet als restaurant "'t Molentje" waarvan de naam verwijst naar de Zwankendamme-molen die eertijds hier stond.


ID: 79864 | Bouwkundig element

Hotel Flandria

Baron de Maerelaan 50 (Brugge)
Op een oude postkaart staat het pand afgebeeld als hotel "Flandria" (zie naam in het gevelvlak). Nu interbellumwoning opgetrokken in 1925 naar een ontwerp van "Gust. Bailyu - Bouwmeester - Heyst" zie ondertekening van het bouwplan. Typische baksteenbouw gecombineerd met witgecementeerde vlakken, muurbanden en aanzetstenen.


ID: 79866 | Bouwkundig element

Hotel Fryat naar ontwerp van Robert Neirynck

Baron de Maerelaan 58 (Brugge)
Beeldbepalend hoekpand op de hoek van de Baron de Maere- en de Kustlaan, gebouwd in 1927 naar een ontwerp van architect Robert Neirynck uit Heist. Vrij opvallende oranje baksteenbouw met witbeschilderde accenten, gebouwd in een beperkte art-decostijl.


ID: 76892 | Bouwkundig element

Samenstel van kantoorgebouwen

Baron Ruzettelaan 1 (Brugge)
Bruinbakstenen lijstgevels met witbeschilderde en bepleisterde accenten, modernistische inslag. Getrapte gevelafwerking en erkers op de verdieping.