Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 71993 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Blankenbergse Dijk 155 (Brugge)
Achteringelegen hoeve bestaande uit losse bestanddelen onder pannen zadeldak. Uit de 19de eeuw met aanpassingen en toevoegingen in de loop van de 20ste eeuw.


ID: 71990 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve Ten Walle

Blankenbergse Dijk 79 (Brugge)
De achterin gelegen omwalde hoeve is toegankelijk via een lange dreef eindigend bij een smeedijzeren hekken met hartmotieven en bevestigd aan natuurstenen pijlers voorzien van een bekronend bolornament. De toegang wordt geflankeerd door twee kastanjebomen.


ID: 71991 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Blankenbergse Dijk 90 (Brugge)
Huidig uitzicht voornamelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw met verbouwingen en uitbreidingen uit de 20ste eeuw, met name de stallen. Boerenhuis van het langgestrekte type met geïncorporeerde stalling.


ID: 72004 | Bouwkundig element

Kasteel De Patente

Blankenbergse Steenweg 120 (Brugge)
In 1997 wordt het kasteel ingericht als seniorenresidentie "Belamy" met 25 flats. Restauratie van het kasteel en aanbouwen van een nieuwe vleugel ontworpen door architect Jos Strubbe (Brugge). Voor- en achtergevels: bakstenen gevels van vijf traveeën, rechthoekige vensters met ramen voorzien van een grote roedeverdeling. De benedenvensters zijn beluikt. De centrale monumentale dakkapel met trapgevel en zoldervenster gevat in een samengestelde boognis, dateert van 1890.


ID: 72007 | Bouwkundig element

Fabriek Viaene van papierwaren en kartonnage

Blankenbergse Steenweg 161 (Brugge)
Gebouwen van 1931-1932. Grondig verbouwd in 1991 wanneer een derde bouwlaag wordt toegevoegd naar ontwerp van architect Pascal Stroobandt (Brugge), ingericht als winkelcentrum.


ID: 72010 | Bouwkundig element

Hoeve Tempelhof

Blankenbergse Steenweg 183 (Brugge)
Achteringelegen hoeve, noord-zuid georiënteerd met bijhorende boomgaard aan de straat. Losse bestanddelen uit de 19de eeuw.


ID: 72017 | Bouwkundig element

Herberg In het oud Sint-Pieters

Blankenbergse Steenweg 233 (Brugge)
De oudste bouwfase van het huidige pand gaat wellicht terug tot het eerste kwart van de 18de eeuw. Tegen de achtergevel wordt eind 18de of begin 19de eeuw ter hoogte van de opkamer een dwarsvleugel met een tweede opkamer en kelder toegevoegd. Verankerde baksteenbouw in traditionele hoevestijl van het langgeveltype. Breedhuis van zes traveeën en twee opkamertraveeën met kelder en onder pannen zadeldak.


ID: 72018 | Bouwkundig element

Café van 1938

Blankenbergse Steenweg 250 (Brugge)
Roodbakstenen lijstgevel in combinatie met beton voor het aflijnen van de benedenbouw. Benedenvensters met bewaard schrijnwerk.


ID: 72019 | Bouwkundig element

Herberg De Barrière

Blankenbergse Steenweg 257-259 (Brugge)
uidig uitzicht is resultaat van opsplitsing in 1906 naar ontwerp van architect René Cauwe (Brugge). Traditionele bakstenen gevels gecombineerd met natuursteen voor kozijnconstructie en pseudo-vakwerk voor het benadrukken van de fries en de geveltoppen. Geprononceerde middentravee uitgewerkt als toren met leien tentdak met smeedijzeren windvaan.


ID: 72023 | Bouwkundig element

Hoeve De Kolve

Blankenbergse Steenweg 363 (Brugge)
De oorspronkelijke 18de-eeuwse hoeve wordt grondig verbouwd in 1946 naar ontwerp van architect M. Koekelbergh. De oorspronkelijke vrij eenvoudige bakstenen gevels worden verfraaid.