Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 71994 | Bouwkundig element

Gevelrij met woonhuis en garage Ste-Christophe

Blankenbergse Steenweg 43-45 (Brugge)
Gevelrij van 1934 naar ontwerp van architect Antoine Dugardyn (Brugge). Historiserende gevels met enige invloed van de interbellumstijl.


ID: 79649 | Bouwkundig element

Hoeve Spiezele

Blankenbergse Steenweg 456 (Brugge)
Hoeve met losse verankerde bakstenen bestanddelen, witbeschilderd boven een zwart gepekte plint, gegroepeerd rondom een deels geasfalteerd en deels gekasseid erf. Boerenhuis met L-vormige plattegrond in verschillende fasen tot stand gekomen.


ID: 72001 | Bouwkundig element

Burgerhuis van 1936

Blankenbergse Steenweg 81 (Brugge)
Interbellumwoning van 1936 naar ontwerp van architect Willy Lambert (Brugge). Roodbakstenen lijstgevel boven een verbouwde begane grond van arduin. Erkeruitbouw. Hoger opgetrokken rechtertravee.


ID: 77241 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Blauwezaalhoek 1 (Brugge)
Baksteenbouw onder pannen zadeldak. De oorspronkelijke schuiframen van het boerenhuis zijn vervangen door nieuw schrijnwerk.


ID: 77242 | Bouwkundig element

Hoeve De Blauwe Zaal

Blauwezaalhoek 2-4 (Brugge)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met nu gedempte gracht. Erftoegang aan de straat met rechts nog één bewaarde bakstenen hekpijler. Hoeve met losse bestanddelen onder pannen zadeldaken rondom een groot onverhard, vierkant erf. Witbeschilderde, verankerde baksteenbouw op gepekte plint.


ID: 77244 | Bouwkundig element

Kasteelhoeve Het Blauw Kasteel

Blauwkasteelweg 24-28 (Brugge)
Het ganse domein, met omliggende sportvelden zogenaamd "De Gulden Kamer", is heden eigendom van de Stad en herbergt verschillende functies. De voormalige bijgebouwen, schuur, stalling en boerenhuis worden respectievelijk gebruikt door een jeugdbeweging, een stadsdienst, een sportclub en als conciërgewoning.


ID: 83240 | Bouwkundig element

Herberg Vlissinghe

Blekersstraat 2 (Brugge)
De geschiedenis van deze herberg klimt op tot de eerste helft van de 16de eeuw. Oudste vermelding teruggaand tot 1515 volgens register van de zestendelen. In zijn huidige vorm bestaande uit twee breedhuizen van twee bouwlagen onder een afzonderlijk zadeldak (Vlaamse pannen). Volledig blinde linker gevel van drie traveeën uit de 17de eeuw, rechter gevel van twee/drie traveeën uit de 16de eeuw.


ID: 302911 | Bouwkundig element

Markt en Burg

Blinde-Ezelstraat, Breidelstraat, Burg, Burgstraat, De Garre, Eiermarkt, Geernaartstraat, Geldmuntstraat, Hallestraat, Hoogstraat, Kleine Sint-Amandsstraat, Kuipersstraat, Mallebergplaats, Markt, Oude Burg, Philipstockstraat, Rozemarijnstraat, Sint-Amandsstraat, Sint-Jakobsstraat, Steenstraat, Vlamingstraat, Wollestraat (Brugge)
Het stadsgezicht van de Markt en de Burg met omgeving omvat belangrijke historische pleinen en straten die een rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de stad Brugge.


ID: 74762 | Bouwkundig element

Hoeve bij kasteel Bloemendale

Bloemendalestraat 6 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf. Huidige hoevegebouwen zijn fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 74764 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Bloemendale

Bloemendalestraat 6-8 (Brugge)
Kasteel met grosso modo L-vormige plattegrond gelegen ten oosten van de omwalling en achterliggend park, toegankelijk via een dreef bestaande uit een afwisseling van opgaande zomereiken en paardenkastanjes als knotboom. Bij het landhuis hoort een koesthuis van circa 1870 en een kasteelhoeve met 17de-eeuwse kern, aangepast in de tweede helft van de 19de eeuw. Het landhuis wordt al weergegeven op de kaart van Pourbus (1561-1571); het huidig uitzicht van het landhuis is fasegewijs tot stand gekomen, onder meer met uitbreidingen in de 18de eeuw, derde kwart 19de eeuw en vroege 20ste eeuw met de bouw van een neogotische vleugel naar ontwerp van architect Charles Dewulf.