Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

64096 resultaten


ID: 5503 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Leopoldplaats 9, 9A, Mechelsesteenweg 2, 2A (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl op de hoek van Leopoldplaats en Mechelsesteenweg, volgens de bouwaanvraag uit 1868 opgetrokken in opdracht van de heer D. Herry. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden. Het bouwperceel maakte deel uit van de verkavelde krijgsgronden.


ID: 5433 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis met traditionele kern

Leopoldstraat 10 (Antwerpen)
Herenhuis waarvan de traditionele kern minstens opklimt tot de 17de eeuw. In opdracht van de heer H. Collignon werd de voorbouw in neoclassicistische stijl verbouwd en verhoogd met een tweede verdieping, naar een ontwerp door de aannemer Jean Joseph Buisseret uit 1888. De achterbouw in bak- en zandsteenstijl met getrapte dakvensters bleef behouden.


ID: 5432 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Leopoldstraat 2-4 (Antwerpen)
Herenhuis in neoclassicistische stijl uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Achter de voorbouw strekt zich een complex in traditionele bak- en zandsteenstijl uit met drie vleugels rond een binnenplaats, dat minstens opklimt tot de 17de eeuw.


ID: 302461 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw in art-decostijl

Leopoldstraat 21, Willem Tellstraat 1 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl op de hoek van de Leopoldstraat en de Willem Tellstraat, opgetrokken in opdracht van de weduwe L. Cavents, naar een ontwerp door de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck uit 1922. Aanvankelijk gepland met een mansardedak en puntgevels als bekroning van de risalieten, werd tijdens de bouw in 1923 geopteerd voor een attiekverdieping onder een plat dak en polygonaal afgewerkte risalieten.


ID: 5436 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kruidtuin

Leopoldstraat 24 (Antwerpen)
Botanische tuin aangelegd op de moes- en fruithof van het Sint-Elisabethgasthuis, met inkompoort uit 1826 toegeschreven aan Pierre Bruno Bourla, een hovenierswoning uit 1870-1871 en balustrade met kandelabers uit 1876-1877 door Pieter Dens, en een oranjerie uit 1884 door Gustave Royers.


ID: 5427 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Leopoldstraat 29 (Antwerpen)
Neoclassicistisch herenhuis, oorspronkelijk met enkelhuisopstand, daterend uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Brede rijwoning van vier traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 5428 | Bouwkundig element

Herenhuis in neoclassicistische stijl

Leopoldstraat 33 (Antwerpen)
Neoclassicistisch herenhuis, oorspronkelijk het rechter pand van een geheel van twee gespiegelde hotels, gebouwd naar een ontwerp door de aannemer Adrien De Wolf uit 1830. Bouwheer van het linker pand was de heer Van der Ton, van het rechter pand ridder Joseph Jacques Gérard de Knyff. Na afbraak van het linker pand in 1961 werd ook het rechter pand gesloopt in 1979, beide voor nieuwbouwflats.


ID: 5425 | Bouwkundig element

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Leopoldstraat 5 (Antwerpen)
In oorsprong neoclassicistisch burgerhuis uit het tweede kwart van de 19de eeuw, dat in opdracht van de heer H. De Wever in 1858 op begane grond en bel-etage werd verrijkt met een geveldecor en balkon in Louis-Philippestijl. Uit het bouwdossier van deze ingreep vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.


ID: 302094 | Bouwkundig element

Woon- en handelspand in beaux-artsstijl

Leopoldstraat 51 (Antwerpen)
Woon- en handelspand in beaux-artsstijl op de hoek van de Leopoldstraat en de Henri Van Heurckstraat, gebouwd naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1900. Opdrachtgeefster was Eugénie Elsen-Huysmans (Antwerpen, 1825-Antwerpen, 1902), weduwe van de koopman Pierre Elsen (Antwerpen, 1810-Antwerpen, 1890).


ID: 5426 | Bouwkundig element

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Leopoldstraat 7 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl, volgens de bouwaanvraag uit 1851 opgetrokken in opdracht van de heer J.A Van de Leemput Père. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.