Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7113 resultaten


ID: 308973 | Landschappelijk element

Drenkpoel met 13 opgaande linden

Pastoorstraat 15 (Poperinge)
Drenkpoel met 13 opgaande linden bij dorpshoeve.


ID: 308976 | Landschappelijk element

Gemengde veekeringshaag rond huiskavel

Pastoorstraat 15 (Poperinge)
Gemengde veekeringshaag rond huiskavel van dorpshoeve.


ID: 308977 | Landschappelijk element

Solitaire knotwilg in gemengde veekeringshaag

Pastoorstraat 15 (Poperinge)
Solitaire knotwilg in gemengde veekeringshaag rond huiskavel van dorpshoeve.


ID: 308978 | Landschappelijk element

Op (enen) stam gezette meidoorn in gemengde veekeringshaag

Pastoorstraat 15 (Poperinge)
Op (enen) stam gezette meidoorn in gemengde veekeringshaag rond huiskavel van dorpshoeve.


ID: 31203 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Veldkapel Onze-Lieve-Heertjesbos en kapelhof

Provenseweg (Poperinge)
Veldkapel 'Onze-Lieve-Heertjesbos' uit de tweede helft van de 18de eeuw. Het gaat om een koortskapelletje, een volkse bedevaartplaats van oude oorsprong voornamelijk bezocht tijdens de Goede Week. De beplante kapelhof bevindt zich op het einde van een voetwegel. Het is één van de weinige sites met fetisjbeplanting in Vlaanderen. De beplanting omhelst opgaande bomen zoals populier, linde en haagbeuk en een meidoornhaag.


ID: 130039 | Landschappelijk element

Zwarte populier bij kapelhof 's Herenboompje

Provenseweg (Poperinge)
Op het kapelhof van de veldkapel Onze-Lieve-Herenboompje staat een imposante zwarte populier. Rond de boomstam werden draden gespannen, waaraan lintjes en flarden werden vastgeknoopt. Tijdens de inventarisatie van 2006 stelden we vast dat de attributen enkel nog werden opgehangen in de meidoornhaag. Op de stam van de zwarte populier werden kleine beschadigingen vastgesteld die zijn ontstaan door het wegnemen van schors, vermoedelijk werd de schors als amulet gedragen.


ID: 130040 | Landschappelijk element

Opgaande haagbeuk bij kapelhof 's Herenboompje

Provenseweg (Poperinge)
Op het kapelhof van de veldkapel Onze-Lieve-Herenboompje staat links achter de kapel een opgaande haagbeuk. De boom heeft een opvallende schuine stam. Rond de boomstam werden draden gespannen, waaraan lintjes en flarden werden vastgeknoopt. Tijdens de inventarisatie van 2006 stelden we vast dat de attributen enkel nog werden opgehangen in de meidoornhaag.


ID: 130041 | Landschappelijk element

Opgaande haagbeuk bij kapelhof 's Herenboompje

Provenseweg (Poperinge)
Op het kapelhof van de veldkapel Onze-Lieve-Herenboompje staat aan de rechterzijde van de kapel een opgaande haagbeuk. De boomstam is zwaar ontwikkeld. Rond de boomstam werden draden gespannen, waaraan lintjes en flarden werden vastgeknoopt. Tijdens de inventarisatie van 2006 stelden we vast dat de attributen enkel nog werden opgehangen in de meidoornhaag.


ID: 130042 | Landschappelijk element

Opgaande linde bij kapelhof Sherenboompje

Provenseweg (Poperinge)
Op het kapelhof van de veldkapel Onze-Lieve-Herenboompje staat rechts van de toegang tot de kapel een opgaande linde. Rond de boomstam werden draden gespannen, waaraan lintjes en flarden werden vastgeknoopt. Tijdens de inventarisatie van 2006 stelden we vast dat de attributen enkel nog werden opgehangen in de meidoornhaag.


ID: 130043 | Landschappelijk element

Meidoornhaag op kapelhof 's Herenboompje

Provenseweg (Poperinge)
Het kapelhof van de veldkapel Onze-Lieve-Herenboompje is langs drie zijden omgeven door een meidoornhaag. Door de haag waren oorspronkelijk draden gespannen waaraan lintjes en flarden stof werden vastgeknoopt; ook aan de takken van de haag werden door bedevaarders stukjes stof bevestigd. Tijdens de inventarisatie van 2006 werd vastgesteld dat deze attributen enkel nog werden opgehangen in de meidoornhaag.