Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7113 resultaten


ID: 31383 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vlamertingseweg 31 (Poperinge)
Aan de straat gelegen hoeve met losse, lage bestanddelen nagenoeg U-vormig opgesteld rondom een onverhard erf, met een boerenhuis uit het laatste kwart van de 18de eeuw.


ID: 31247 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Watouseweg 10 (Poperinge)
Van de weg af gelegen hoeve met losse, lage bestanddelen onder zadeldaken rondom een onverhard erf. Het boerenhuis dateert vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 31249 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Watouseweg 20 (Poperinge)
Van de weg af gelegen hoeve met losse, lage bestanddelen onder zadeldaken rondom een rechthoekig erf met centrale putvaalt.


ID: 31445 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Weggevoerdenstraat 51 (Poperinge)
Hoeve met losse bestanddelen rondom een geasfalteerd erf. Langgestrekt boerenhuis met een stalgedeelte links onder zadeldak, en rechter zijpuntgevel gedateerd 1860.


ID: 31267 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Woestenseweg 25 (Poperinge)
Te midden de velden gelegen boerenarbeidershuisje, bereikbaar via onverharde voetwegel. Ten noorden, achterliggend tuintje afgezet met doorn- en vlierhaag. Ten noorden ervan, gracht beschaduwd door knotwilgen.


ID: 132442 | Landschappelijk element

Twee zwarte knotpopulieren

Wulfhullestraat (Poperinge)
Knotbomenrij van zwarte populier bij een perceelsrand. Op het moment van de inventarisatie stonden er 2 exemplaren met stamomtrekken van bij de 3 meter. De bollaards, zoals ze in de Westhoek worden genoemd, zijn hier als geriefhout en als perceelrandbegroeiing aangeplant. De natuurlijke populaties van zwarte populier zijn volledig verdwenen. Deze zeldzame populierensoort wordt nog sporadisch aangetroffen meestal als oude geknotte bomen in houtkanten, knotbomenrijen bij poelen, beken, grachten, perceelsgrenzen, op erven of in de buurt van boerderijen. Het merendeel van de gevonden relicten is te vinden in de ruime omgeving van het cultuurlandschap aansluitend bij de IJzervallei en Leievallei (Poperinge, Diksmuide, Veurne en Heuvelland).


ID: 132443 | Landschappelijk element

Zwarte knotpopulier in knotbomenrij

Wulfhullestraat (Poperinge)
Een zwarte knotpopulier staat samen met andere knotbomen in een bomenrij. De natuurlijke populaties van zwarte populier zijn volledig verdwenen. Deze zeldzame populierensoort wordt nog sporadisch aangetroffen meestal als oude geknotte bomen in houtkanten, knotbomenrijen bij poelen, beken, grachten, perceelsgrenzen, op erven of in de buurt van boerderijen. Het merendeel van de gevonden relicten is te vinden in de ruime omgeving van het cultuurlandschap aansluitend bij de IJzervallei en Leievallei (Poperinge, Diksmuide, Veurne en Heuvelland). Het zijn steeds bomen die ooit door menselijk toedoen uit hun natuurlijk biotoop zijn weggehaald en die door het genetisch materiaal voortdurend te klonen, onder de vorm van pootmateriaal, in het landschap zijn blijven bestaan.


ID: 132444 | Landschappelijk element

Zwarte knotpopulieren bij hoeve

Wulfhullestraat 15 (Poperinge)
Op het erf van een hoeve staan twee zwarte knotpopulieren. De bollaards, zoals ze in de Westhoek worden genoemd, zijn hier als geriefhout aangeplant. De natuurlijke populaties van zwarte populier zijn volledig verdwenen. Deze zeldzame populierensoort wordt nog sporadisch aangetroffen meestal als oude geknotte bomen in houtkanten, knotbomenrijen bij poelen, beken, grachten, perceelsgrenzen, op erven of in de buurt van boerderijen. Het merendeel van de gevonden relicten is te vinden in de ruime omgeving van het cultuurlandschap aansluitend bij de IJzervallei en Leievallei (Poperinge, Diksmuide, Veurne en Heuvelland). Het zijn steeds bomen die ooit door menselijk toedoen uit hun natuurlijk biotoop zijn weggehaald en die door het genetisch materiaal voortdurend te klonen, onder de vorm van pootmateriaal, in het landschap zijn blijven bestaan.


ID: 131464 | Landschappelijk element

Hakhoutstoven van eik, beuk en berk op Beerzelberg

Bergstraatje, Borgstraat, Diepestraat, Hallaardreef (Putte)
De Beerzelberg is een getuigenheuvel bebost met hakhoutstoven van zomereik, beuk, en berk. Het samen voorkomen van zomereikenhakhoutstoven en beukenhakhoutstoven van een aanzienlijke omvang, aantal en leeftijd is vrij zeldzaam in Vlaanderen.


ID: 2921 | Bouwkundig element

Heilige Apolloniakapel

Oude Putsebaan (Putte)
Eenvoudige beraapte en beschilderde 19de-eeuwse kapel van één travee onder leien zadeldakje.