Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3059 resultaten


ID: 305858 | Landschappelijk element

Laanbeplanting van opgaande linden en esdoornen als vredesbomen

Leopold I-laan (Brugge)
De laanbeplanting in de Leopold I-laan bestaat uit lindes en esdoorns en is aangeplant ter herdenking van de bevrijding van Brugge (Tweede Wereldoorlog).


ID: 77440 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Mariakapelletje op de Berg met lindes

Moerkerkse Steenweg 395 (Brugge)
Mariakapelletje gelegen ten oosten van de nu verdwenen meisjes- en kantklosschool en klooster van de zusters van Sint-Vincentius a Paulo. Het complex werd opgericht tussen 1843 en 1847 op een stuk grond gelegen op het gebied "De Bergen", een hoger gelegen zanderig stuk tussen Moerkerkse Steenweg, Doornhut en Brieversweg. De kapel wordt geflankeerd door twee lindes.


ID: 77444 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein Landhuis Les Peupliers met koetshuis

Moerkerkse Steenweg 458 (Brugge)
Domein met landhuis en koetshuis te bereiken vanaf de Moerkerkse Steenweg via een populierendreef en aan de noordkant begrensd door de Aardenburgseweg. Gelegen in een park met beukenbosje palend aan de Aardenburgseweg en afgezoomd met een meidoornhaag.


ID: 77139 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Nijverheidsstraat 60 (Brugge)
Achteruitliggende woning met 19de-eeuws uitzicht, gelegen in een ruime tuin.


ID: 305383 | Landschappelijk element

Hoek- en kruispuntlinde

Olmendreef (Brugge)
De Olmendreef verbindt de Weidestraat met de Daverlostraat en vormt de toegang tot het domein De Bergskens. Ter hoogte van de Weidestraat is aan het begin van de onverharde dreef een opgaande linde geplant. Deze boom markeert hier het kruispunt en kan langs twee zijden gepasseerd worden zodat de boom op een klein driehoekig perceel staat.


ID: 302009 | Landschappelijk element

Opgaande linde als herdenkingsboom

Onder de Toren (Brugge)
Opgaande linde als herdenkingsboom geplant voor "Huyze Saeftinghe", bekend als voormalig handelshuis "Het Oostenrijks Comptoir", een dominerend pand op de vroegere marktplaats van Lissewege.


ID: 29573 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Huis de Halleux

Oude Burg 21-23 (Brugge)
Herenhuis met bijhorend koetshuis en tuinpaviljoen aan de Dijver.


ID: 302182 | Landschappelijk element

Geknotte grensboom 'Den Olifant'

Paalbos (Brugge)
Geknotte zomereik als grensboom, bekend onder de naam 'den Olifant'.


ID: 77149 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekte-Ontvangenis met tuin

Pastoor Verhaegheplein 11 (Brugge)
Gebouwd in 1902 en ontworpen door architect Louis Ernest Charels (Brugge). Vrijstaande woning gesitueerd aan de noordkant van de kerk en gelegen in een ruime, beboomde en omhaagde tuin.


ID: 77513 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Rooigem

Rooigem 1-3 (Brugge)
De kasteelsite Rooigem bestaat uit een landhuis, neerhof en park gelegen binnen een grote omwalling. Landhuis in een sobere classicistische stijl uit het derde kwart van de 18de eeuw, maar met oudere, wellicht 17de-eeuwse kern. Het neerhof ligt in een U-vorm ten oosten van het kasteel, en omvat een bakstenen duiventil, vermoedelijk 18de-19de-eeuws. De hoofdingang aan de Rooigemdreef is toegankelijk via een korfboogbrug, gedateerd 1774. Monumentaal poortgebouw en woonhuis uit de 17de-18de eeuw. 19de-eeuwse oranjerie ten zuiden van het neerhof. Tuin en park, aangelegd in de 18de eeuw en grondig gewijzigd in de 19de eeuw, omvatten onder andere dreven, een moestuin, spiegelvijver, tuinpaviljoen en tuinbeelden.