Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 82334 | Bouwkundig element

Samenstel van stadswoningen

Dijver 5 (Brugge)
Samenstel van twee panden met oudere kern, op L-vormige plattegrond. Enerzijds, diep dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw met aanpassingen uit 18de en 19de eeuw. Restauratie in 1988-1989 naar ontwerp van architect S. Van Melkebeke (Haaltert-Kerksken): na jarenlange leegstand, sanering en inrichting van de begane grond als winkelpui en de verdieping als appartementen.


ID: 74793 | Bouwkundig element

Herberg 't Godts

Diksmuidse Heerweg 409 (Brugge)
Voormalige herberg. Woonhuis vermoedelijk uit de 17de eeuw, van drie traveeën waaronder twee opkamertraveeën onder pannen zadeldak gevat tussen twee tuitgevels.


ID: 74794 | Bouwkundig element

Herberg Hermitagie

Diksmuidse Heerweg 411 (Brugge)
Huidig gebouwenbestand volgens datering op de gevel van het woonhuis in 1730 tot stand gekomen. Uitbreiding van het woonhuis in 1885 en in 1927. Laag woonhuis van drie traveeën onder pannen zadeldak gevat tussen twee puntgevels.


ID: 74795 | Bouwkundig element

Herberg Peereboom

Diksmuidse Heerweg 445 (Brugge)
Sterk verbouwde en gerestaureerde hoevegebouwen.


ID: 74799 | Bouwkundig element

Schuur

Doornstraat (Brugge)
Schuur ondergebracht in laag volume onder pannen zadeldak gevat tussen twee puntgevels. Vermoedelijk daterend uit de 18de eeuw.


ID: 74803 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Doornstraat 103 (Brugge)
Hoeve bij Lange Molenstraat bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf.


ID: 74805 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteelhoeve bij kasteel Forreist

Doornstraat 209-213 (Brugge)
De hoevesite bestaat uit verschillende losse bestanddelen. De boerenwoning, met gevel in empirestijl, is uniek voor het agrarisch erfgoed in Vlaanderen. De schuur is 18de-eeuws. De stallen vormen de noordzijde van een ommuurde groentetuin en herbergen een oranjerie. Op het erf van de hoeve en de aansluitende huiskavel zijn telkens met een typische inplanting ook een bakhuisje, een stalgebouwtje en een grondvest van een vroeger schuifje op de grachtomwalling bewaard.


ID: 74847 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Forreist

Doornstraat 209-215, 290 (Brugge)
Het domein Forreist met het kasteel, voormalig remisegebouw, hoeve met aanhorigheden, een toegangsdreef en enkele vroeg-romantische parkstructuren, is een uniek ensemble en totaalconcept in empirestijl naar ontwerp van de Brugse architect J.F. Van Gierdegom, initieel gebouwd omstreeks 1808-1815 in opdracht van Anselme de Peellaert, kamerheer van Napoleon Bonaparte. Het kasteel werd in 1907-1909 uitgebreid naar ontwerp van architect Louis Ernest Charles. De kasteelsite Forreist bestaat uit een kasteel met voormalig remisegebouw, een hoeve met aanhorigheden, een toegangsdreef, een driedelige parkstructuur met onder meer een tot grotto omgebouwde ijskelder en een boswachterswoning. Ook een selectie van enkele graslanden, boomgaard- en parkbosrelicten, voorheen verbonden aan het kasteel, worden tot de site gerekend.


ID: 79663 | Bouwkundig element

Herberg

Dorpsplein 12 (Brugge)
Halfvrijstaande éénlaagswoning met dubbelhuisopstand uit het laatste kwart van de 19de eeuw.


ID: 79664 | Bouwkundig element

Café Sportwereld

Dorpsplein 21, Errembaultstraat 6 (Brugge)
Verankerde baksteenbouw, witbeschilderd boven een gepekte plint, in historiserende stijl, zie sierankers. Afgeschuinde hoektravee met traptop en smeedijzeren topstuk.