Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

127 resultaten


ID: 130453 | Landschappelijk element

Natuurlijk gevormde mispel

Soldatenstraat 3 (Heuvelland)
Natuurlijk gevormde mispel op een perceelsgrens als onderdeel van een erfbeplanting.


ID: 30629 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Bretoens oorlogsgedenkteken Carrefour des Roses

Langemarkseweg (Ieper)
Gedenksite opgericht ter herinnering aan de rol en vele slachtoffers van de Franse 87ste en 45ste infanteriedivisies tijdens de Eerste Wereldoorlog. De site bestaat uit een Bretoens calvariekruis evenals menhirs en een dolmen uit Bretagne. De site werd onthuld in 1929. De oorspronkelijke beplanting met brem, heide, dennen en Normandische appelbomen als verwijzing naar het Bretoense landschap is beperkt bewaard.


ID: 30755 | Bouwkundig element

Bijgebouwen van hoeve met losse bestanddelen

Moortelweg 15 (Ieper)
Wederopbouwhoeve teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een begrint erf, ten zuiden toegankelijk via oprit met grind; bewaarde stal- en schuurvleugel, respectievelijk ten noordwesten en ten zuidoosten.


ID: 30715 | Bouwkundig element

Hoeve De Kleine Canada

Steentjemolenstraat 39 (Ieper)
Hoeve uit het derde kwart van de 18de eeuw, volgens datering 1770 in zijgevels van het boerenhuis. Losse, lage bakstenen bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een deels verhard erf met bakstenen stoepen; centrale putvaalt met deels behouden bakstenen wanden.


ID: 30602 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zonnebeekseweg 260 (Ieper)
Wederopbouw grosso modo aansluitend bij de traditionele hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf, ten noorden toegankelijk via erfoprit.


ID: 88734 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Duikerstraat 2 (Jabbeke)
Haaks op de weg ingeplante dorpswoning in omhaagde tuin met fruitbomen, aansluitend bij de cluster woningen bij het voormalige station van Jabbeke. Gebouwd in 1874. Gecementeerde bakstenen woning van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak.


ID: 88787 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Oostmoerstraat 44 (Jabbeke)
Historische hoeve met losse bestanddelen. Het is één van de oudste en best bewaarde hoeves van Snellegem. De huidige gebouwen gaan terug tot de 17de eeuw, maar de hoeve zou reeds uit de 15de eeuw dateren.


ID: 307916 | Landschappelijk element

Moerbei in pastorietuin Kampenhout

Dorpsstraat 11 (Kampenhout)
De zwarte moerbeiboom (Morus nigra) in de pastorietuin van Kampenhout behoort met zijn stamomtrek van 242 cm tot de dikste bekende moerbeien van Vlaanderen.


ID: 39810 | Bouwkundig element

Hoeve Noordhof

Ipsvoordestraat 61 (Kapelle-op-den-Bos)
Hoeve met traditioneel boerenhuis uit de 18de eeuw en hoevegebouwen uit de 19de eeuw rondom de twee zijden van de binnenplaats, en met een notelaar bij de ingang.


ID: 133473 | Landschappelijk element

Mispel in tuin bij burgerhuis

Overstraat 8 (Kortenaken)
In de voortuin van een burgerhuis, daterend uit 1931, staat een natuurlijk uitgegroeide mispel.