Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

8061 resultaten


ID: 207511 | Bouwkundig element

Hoeve

Diepestraat 6 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit 19de- en 20ste-eeuwse hoevegebouwen op site die opklimt tot de 18de eeuw, met cichorei-ast uit 1913/1942. Boerenhuis van één bouwlaag onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen Ten zuiden schuurgebouw met aangebouwde asten. Ten noorden van het boerenhuis strekt zich de boomgaard uit, omhaagd door een hulsthaag, met op de hoek van het perceel een kapel. Ijzeren hek tussen nieuwe overhoekse bakstenen pijlers en bakhuis.


ID: 207517 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Gapaardstraat 3 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit eind 19de-eeuwse gebouwen op een hoevesite die minstens opklimt tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie weergave op de Ferrariskaart (1770-1778) en de kaart van het 6de begin bij het landboek van Ieperambacht (1783). Aan de noordzijde het boerenhuis als haaks op straat georiënteerd eenlaags volume van zeven traveeën. Langs straatzijde een stalvolume.


ID: 207530 | Bouwkundig element

Hoeve d' Hoge Schuur

Hogeschuurstraat 18 (Ardooie)
19de- en 20ste-eeuwse gebouwen op oudere site. Hoeve bestaande uit bakstenen bedrijfsgebouwen rondom een omhaagd erf in losse verharding en tarmac, begraasd en beboomd, toegankelijk via een nieuw ijzeren hek. Ten noorden het boerenhuis met stal, onder zadeldak in roodgeglazuurde mechanische pannen (nok parallel met straat). Roodbakstenen erfgevel met woongedeelte van zes traveeën en aanpalend staldeel ten westen. Gedicht wagenhuis en centraal op het erf een betonnen hondenhokje.


ID: 208199 | Bouwkundig element

Hoeve Goed te Spiere

Hoogakkerstraat 6 (Ardooie)
Hoeve met onder meer 18de-eeuwse hoevegebouwen op een site die zeker opklimt tot het midden van de 16de eeuw. Aan de noordzijde het roodbakstenen boerenhuis van zeven traveeën onder mank zadeldak met zwarte mechanische pannen. Grote schuur aan de zuidzijde.


ID: 207534 | Bouwkundig element

Hoeve

Hooistraat 2 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit 18de- of 19de-eeuwse hoevegebouwen, op oudere site. Gelegen op de grens met Beveren (Roeselare). Aan de noordzijde het boerenhuis met witgekalkte erfgevel met gepekte plint, van zes traveeën onder zadeldak in golfplaten (nok oost-west). Oostelijke aanbouw van stalletjes onder lessenaarsdak. Ten westen een haaks schuurvolume onder zadeldak in mechanische pannen. Zuidelijk wagenhuis onder houten latei. Verbouwd oostelijk bijgebouwtje (voormalig bakhuis?).


ID: 207535 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hooistraat 7 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit voornamelijk eind 19de-eeuwse hoevegebouwen op oudere site, onder meer voormalige cichorei-ast. Ten noorden het éénlaagse boerenhuis onder zadeldak in mechanische pannen (oost-west georiënteerd). Erfgevel van vijf traveeën met aflijnend baksteenfries (getrapte tandfries), omkaste kroonlijst. Ten westen een haaks schuur-stalvolume onder zadeldak in Vlaamse pannen, met opschrift: "ANNO 1946". Voormalig wagenhuis in de zuidelijke travee. Ten oosten een bijgebouw (voormalige cichorei-ast) onder zadeldak in Vlaamse pannen. Voorliggend betonnen hondenhokje.


ID: 207575 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Izegemsestraat 46 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit voornamelijk 19de-eeuws gebouwenbestand, met boerenhuis met begin 20ste-eeuwse aankleding, op oudere site minstens opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 207612 | Bouwkundig element

Hoeve

Izegemsestraat 62 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit 19de- en 20ste-eeuwse hoevegebouwen, met voormalige cichorei-asten uit 1873 en 1945.


ID: 207623 | Bouwkundig element

Hoeve

Izegemsestraat 81 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit voornamelijk 19de- en 20ste-eeuwse gebouwen op oudere site. Roodbakstenen hoevegebouwen rondom een semi-verhard erf, toegankelijk via erfoprit in grind, afgesloten met ijzeren hek tussen gietijzeren pijlers.


ID: 208207 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Kapellestraat 45 (Ardooie)
Kleine hoeve uit het interbellum. Volgens kadaster gebouwd in 1926 door landbouwers Victor Callewaert-Naeyaert uit Koolskamp en Octavie Callewaert uit Egem. Oorspronkelijk dubbelhuis, geritmeerd door uitspringende baksteenband, natuurstenen onderdorpels, getoogde vensteropeningen. Achtergevel met beluikte vensteropeningen. Stalvolume onder lagere nok en garage onder lessenaarsdak. Houten gevelkapelletje met Onze-Lieve-Vrouwebeeld. Schuur.