64096 resultaten
ID: 214389 | Bouwkundig element
Markgravelei 92 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, opklimmend tot de tweede helft van de 19de eeuw. De huidige toestand is het resultaat van een grondige verbouwing in opdracht van de weduwe Frans Ghijs, naar een ontwerp door de architect Louis De Vooght uit 1913.
ID: 7290 | Bouwkundig element
Markgravelei 94 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van J. Van Roey, naar een ontwerp door de architect Arthur Vander Heyden uit 1910. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een zadeldak.
ID: 7275 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Markgravelei 95 (Antwerpen)
De pastorie werd gebouwd in 1824-1825 gebouwd in laatclassicistische stijl naar ontwerp van Pierre Bruno Bourla. In de jaren 1860 werd de pastorie grondig verbouwd onder leiding van stadsarchitect Pieter Dens. Voortuin met twee hulstboompjes en ruime achtertuin met hulstboom, in vorm gesnoeide buxusstruiken en twee oude opgesnoeide gewone buxussen.
ID: 7291 | Bouwkundig element
Markgravelei 96 (Antwerpen)
Burgerhuis in neorococostijl gebouwd in opdracht van Ch. Mol, naar een ontwerp uit 1910 door Jan Frans Sel-Caluwaerts, de latere provinciaal architect voor het arrondissement Antwerpen. Met een gevelbreedte van drie traveeën, telt de rijwoning drie bouwlagen en een mezzanine onder een zadeldak.
ID: 7292 | Bouwkundig element
Markgravelei 98-102 (Antwerpen)
Geheel van drie gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van mevrouw C. Verschueren, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1909. Geschakeld volgens repeterend en spiegelbeeldschema, vormden de rijwoningen een doorlopend gevelfront, met een hoger opgetrokken middenpand.
ID: 214419 | Bouwkundig element
Markgravelei 99, 105 (Antwerpen)
Twee bescheiden rijhuizen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van Edgard en Xavier De Jonghe, naar een ontwerp door de aannemer-bouwmeester Corneille Jos. Kennes uit 1887. De gebroeders De Jonghe waren brouwers uit Willebroek, die de panden wellicht als vastgoedinvestering lieten optrekken.
ID: 5486 | Bouwkundig element
Markgravestraat 1 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat), te dateren in de eerste helft van de 17de eeuw.
ID: 5493 | Bouwkundig element
Markgravestraat 12 (Antwerpen)
Traditioneel herenhuis waarvan de oudste kern opklimt tot het eerste kwart van de 16de eeuw, gebouwd door Jan van Honsem, dat zich eertijds uitstrekte tot de Borzestraat. In de achttiende eeuw verbouwde de notabele familie van Havre de patriciërswoning tot haar huidige vorm.
ID: 5494 | Bouwkundig element
Markgravestraat 14 (Antwerpen)
Traditioneel herenhuis van vier traveeën en oorspronkelijk twee bouwlagen, door middel van muurankers gedateerd 1567. De derde bouwlaag van de voorbouw werd toegevoegd tijdens de late 18de of de vroege 19de eeuw.
ID: 5495 | Bouwkundig element
Markgravestraat 16 (Antwerpen)
Traditioneel herenhuis dat in kern minstens opklimt tot de 17de eeuw, en werd aangepast in de eerste helft van de 18de eeuw. Gustave Verhoosel, wisselagent en makelaar in publieke fondsen, liet het pand verbouwen tot kantoorgebouw naar een ontwerp door de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck uit 1927.