Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2944 resultaten


ID: 86500 | Bouwkundig element

Hoeve

Wafelstraat 63 (Deerlijk)
Klein 19de-eeuws voormalig hoevetje met aan de straat gelegen boerenhuis. Erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers, met vernieuwd houten hek. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Lijstgevel afgelijnd door geprofileerde fries.


ID: 35420 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Alsemweg 12 (Deinze)
Hoeve uit de tweede helft van de 18de eeuw met losse bestanddelen rondom boomgaard, gelegen aan dezelfde aardeweg als nummer 11. Ten noorden van de hoeve, verscheidene plassen. Afgesloten met meidoornhaag en ijzeren hek aan dito pijlers. Ruime boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Groot bakhuis van het samengestelde type. Ruime dwarsschuur met gewitte gevels op gepikte plint onder zadeldak.


ID: 35030 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Biebuyckstraat 23 (Deinze)
Hoeve in boomgaard, haaks ingeplant ten opzichte van de straat. Aan de straatkant afgesloten door haag en ijzeren hek tussen bakstenen hekpijlers, rechts met niskapelletje.


ID: 35431 | Bouwkundig element

Hoeve

Biezestraat 27 (Deinze)
Hoeve, met woonhuis loodrecht op straat straat uitziend op een beboomd en omhaagd erf afgesloten met een ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Verankerde bakstenen boerenwoning uit begin 19de eeuw van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Grote dwarsschuur evenwijdig aan het woonhuis, in het dak verhoogde doorrit. Op de zijgevel aan de straatkant rondboognis met heiligenbeeld. Ervoor liggende mestvaalt. Oud bakhuis van het tweedelige type met muurvlechtingen.


ID: 35189 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Boerestraat 3 (Deinze)
19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen op een met gras begroeid erf, afgesloten door middel van ijzeren hek tussen bakstenen pijlers, in rechtse pijler nisje met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Ten westen, grote schuur en stallen; een gedenkplaat vermeldt 1885. Ten noordoosten, kleinere stal of bakhuis, vermoedelijk eveneens uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 35088 | Bouwkundig element

Stallingen van het kasteel De Kluize of Ter Motte

Borrewal 17 (Deinze)
Voormalige stallingen van het verdwenen kasteel De Kluize. De resten van de vroegere toegang tot het kasteelpark, namelijk ijzeren hek en bakstenen pijlers staan nog op het einde van de onverharde populierendreef, tussen de voormalige stallen en de vroegere kasteelhoeve.


ID: 35437 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Broekstraat 10 (Deinze)
Mooie hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd in L-vorm op boomgaard en afgesloten met ijzeren hek tussen bakstenen pijlers, links met niskapelletje. Gelegen aan verbrede gracht in straatbocht. Boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak; 1730 gedateerde balk. Ten oosten, dwarsschuur onder pannendak en ten noorden, stal.


ID: 35439 | Bouwkundig element

Domein Vlaanderenland

Broekstraat 13-14 (Deinze)
Oud omgracht domein; een jonge eikendreef leidt naar ijzeren hek tussen witgeschilderde bakstenen pijlers met bolbekroning en een tweede ijzeren hek tussen arduinen pijlers met lancetbekroning. Woonhuis, van nu zeven traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak. Ertegenover, vroeger wagenhuis. Ernaast, naar de straatzijde toe, landelijk huisje in dezelfde stijl. Aan de straatkant over de gracht, neogotisch arduinen kapelletje van Onze-Lieve-Vrouw uit 1860.


ID: 35444 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Dobbelstatiestraat 10 (Deinze)
Hoeve met losse bestanddelen, gelegen tussen de Dobbelstatiestraat en de Veldestraat. Geschilderde hekpijler van ijzeren hek met inscriptie A. De Rouck 1778. Boerenwoning met getoogde vensters en deur onder zadeldak tussen tuitgevels met aandaken en muurvlechtingen. Ten westen, bakhuis eertijds van het samengestelde type doch nu verdwenen ovengedeelte.


ID: 35443 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Dobbelstatiestraat 9 (Deinze)
Erf afgesloten door haag en ijzeren hek met ernaast bakstenen pijlerkapelletje met getraliede nis. Ten westen, voormalige tweegezinswoning uit de 18de eeuw; samen negen traveeën (?) onder zadeldak tussen zijaandaken met muurvlechtingen.