Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4034 resultaten


ID: 5614 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Nationalestraat 138-142 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer J.H.. Van Brabant, naar een ontwerp door Fr. Caes uit 1903. Tot het bouwproject behoorde een achterbouw in te richten als pakhuis of woningen.


ID: 302478 | Bouwkundig element

Ensembles gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Nationalestraat 15-25, 55-59 (Antwerpen)
Twee ensembles van gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl, in 1882 opgetrokken door Hubert Pierquin. Een eerste bouwaanvraag gold een geheel van zes twee aan twee gekoppelde panden, een tweede het gedeeltelijk verbouwde hoekcomplex van Nationalestraat en Sint-Antoniusstraat.


ID: 4219 | Bouwkundig element

Modepaleis

Nationalestraat 16 (Antwerpen)
Indrukwekkend neobarok hoekcomplex met van bij oorsprong kledingzaken, naar ontwerp van de Brusselse architect Louis Ravet uit 1882, met een koepelbekroning en pui door Joseph Goeyvaerts uit 1911. Ingeplant in de as van de Kammenstraat en de Nationalestraat waar deze de Steenhouwersvst en de Lombardenvest kruisen.


ID: 5596 | Bouwkundig element

Ensemble winkelhuizen in neo-Vlaamserenaissance- en neoclassicistische stijl

Nationalestraat 18-26 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk zes gekoppelde winkelhuizen in neo-Vlaamserenaissance- en neoclassicistische stijl op de hoek van Nationalestraat en Steenhouwersvest, in 1882 opgetrokken door Hubert Pierquin.


ID: 5599 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in neorenaissancestijl

Nationalestraat 36 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk drie gekoppelde winkelhuizen in neorenaissancestijl naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1885. Tot het bouwproject behoorde een pakhuis op het binnenterrein, ontsloten via een doorrij in de voorbouw. Opdrachtgever was Stokvis en Zonen uit Rotterdam, vermoedelijk te identificeren met de handelsmaatschappij in ijzerwaren R.S. Stokvis en Zonen.


ID: 302132 | Bouwkundig element

Ensemble winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Nationalestraat 43-53, Sint-Antoniusstraat 1, Sleutelstraat 2 (Antwerpen)
Ensemble van elf winkelhuizen in neoclassicistische stijl, in 1884 opgetrokken door Hubert Pierquin, die een volledig huizenblok van de Nationalestraat beslaan. Een eerste bouwaanvraag uit april 1884 gold een geheel van zeven panden op de hoek van de Sint-Antoniusstraat. Een tweede bouwaanvraag uit juli 1884 had betrekking op een aanpalend geheel van vier panden op de hoek van de Sleutelstraat.


ID: 5602 | Bouwkundig element

In den Zoeten Inval

Nationalestraat 60 (Antwerpen)
Meergezinswoning met winkel op de hoek van Nationalestraat en Sint-Andriesstraat, voor eigen rekening gebouwd door de architect Hendrik Krekel naar een ontwerp uit 1884, in een gevelsteen gedateerd 1885. Gesloopt voor de bouw van een nieuwbouwflat op de kop van het bouwblok Sint-Andriesstraat, Nationalestraat en Augustijnenstraat.


ID: 302134 | Bouwkundig element

Twee winkelhuizen in neo-Vlaamserenaissance- en neoclassicistische stijl

Nationalestraat 61-63 (Antwerpen)
Geheel van twee winkelhuizen in neo-Vlaamserenaissance- en neoclassicistische stijl, naar een ontwerp door de architect Ferdinand Hompus uit 1879. Opdrachtgever was de Parijse ‘entrepreneur’ Hubert Pierquin, die in 1876 van de stad Antwerpen de concessie verwierf voor de aanleg en de verkaveling van de Nationalestraat.


ID: 5603 | Bouwkundig element

Nationale Leeuw

Nationalestraat 64 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk twee gekoppelde winkelhuizen in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1884. Opdrachtgever was de heer J.B. Ségard-du Pas, handelaar in ‘pierres céramiques’, die uit publicitair oogpunt een breed gamma aan tegelproducten liet verwerken in de gevel.


ID: 5591 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Nationalestraat 65 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer J. De Belder-Leyder, naar een ontwerp door Joannes Franciscus De Belder uit 1887. Het project behoort tot de late realisaties van de aannemer, die actief lijkt te zijn geweest van begin jaren 1850 tot omstreeks 1890.