Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

967 resultaten


ID: 16521 | Bouwkundig element

Nationaal Visserijmuseum

Pastoor Schmitzstraat 4-5 (Koksijde)
Museum, ontstaan in 1932 en ondergebracht in het gemeentehuis. Huidig visserijmuseum naar ontwerp van architect Arthur Degeyter van 1963, ingeplant op de plaats van de in 1940 vernielde parochiekerk. Opbouw in verschillende fasen.


ID: 16468 | Bouwkundig element

Kindertehuizen Les Perles en Bambino

Pierre Sorellaan 60, Zandstraat 1 (Koksijde)
Zichtbepalende grotere cottage op duinrug;. Het pseudovakwerk verwijst naar Normandische bouwtrant.


ID: 16528 | Bouwkundig element

Home Pro Juventute Air et Soleil

Strandjutterslaan 10 (Koksijde)
De home Pro Juventute Air et Soleil werd gebouwd in opdracht van baron Louis Empain. Zakelijke, functionele constructie van drie à vijf bouwlagen onder plat dak naar ontwerp van architect Antoine Courtens van 1939.


ID: 201187 | Bouwkundig element

Home Edouard Pecher

Veurnelaan 109 (Koksijde)
Home opgericht op initiatief van de liberale mutualiteiten uit Brussel in het jaar 1937 naar ontwerp van ingenieur architect Marcel Simon. In 1948 werd het gebouw uitgebreid naar ontwerp van architect G. De Bruyker in aansluitende bouwtrant met een washuis. Voortuintje afgezet door middel betonnen afsluiting; rode bakstenen pijlers markeren de vier toegangen.


ID: 205984 | Bouwkundig element

Strandaccommodatiecomplex

Zeedijk 442A (Koksijde)
Het strandaccommodatiecomplex met omlopend betegeld terras, betonnen keermuurtjes en flankerende trappartijen heeft een uurwerktoren met verlichting, badsein, temperatuuraanwijzing en een onderbouw waarin een krantenkiosk wordt voorzien. Het ontwerp uit 1953 is van de Oostendse architect Silvain Smis.


ID: 16507 | Bouwkundig element

Kinderverblijf Les Glaïieuls

Zeedijk 56 (Koksijde)
Kinderverblijf in cottagestijl met Normandische invloed zie pseudo-vakwerk, mogelijks uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 91199 | Bouwkundig element

Vrijstaand herenhuis

Handzamestraat 159 (Kortemark)
Vrijstaand herenhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw, de voorgevel is na de Eerste Wereldoorlog afgewerkt met een similibezetting in art-decovormgeving naar ontwerp van de Brugse bouwmeester Ludovicus Goormachtigh. Achterliggend dwars gepositioneerd pakhuis en tuin.


ID: 91217 | Bouwkundig element

Pastorie en Vlaams Centrum voor Genealogie en Heraldiek

Kronevoordestraat 2 (Kortemark)
Pastorie en Vlaams Centrum voor Genealogie en Heraldiek. Voortuin afgesloten door lage bakstenen muur onder ezelsrug.


ID: 91095 | Bouwkundig element

Gildezaal

Torhoutstraat 9 (Kortemark)
Voormalige gildezaal van circa 1912. Naamgeving naar beschermde beuk in de Torhoutstraat, en kunstwerk vervaardigd uit beukenstam in het Cultureel Centrum.


ID: 91121 | Bouwkundig element

Villa Ter Wilgen

Wilgenlaan 26 (Kortemark)
Gebouwd in 1961-1964 naar het ontwerp van architect Arthur Degeyter uit Sint-Andries Brugge (bouwaanvraag van 1961, registratie in het kadaster in 1963). De monografie over Arthur Degeyter dateert de woning in 1964. De woning is gebouwd in opdracht van André Talpe-Rubbens uit Kortemark, eigenaar van de conservenfabriek Talpe te Kortemark. In 1968 wordt de woning in opdracht van A. Lambrecht uitgebreid met de garage; de oorspronkelijke garage in de woning is vandaag heringericht als dokterspraktijk. Dieper gelegen woning van het bungalowtype, voorafgegaan door grasveld omgeven door wilgen. Grote tuin, aangelegd door tuinarchitect Paul Deroose (Jabbeke); tuin omgeven door meidoornhaag en linden.