Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

558 resultaten


ID: 71334 | Bouwkundig element

Hoeve ter Kassei

Ieperstraat 139-141 (Wevelgem)
De hoeve wordt voor het eerst vermeld in een pachtcontract van 1530, ze was eigendom van de heren van Moorsele en Ter Gracht, maar behoorde niet tot het foncier van de heerlijkheid. Heden hoeve bestaande uit verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Poortgebouw, stal, nieuwe loodsen en schuur in U-vorm opgesteld rond een deels verhard erf. Ten westen vrijstaand woonhuis en bakhuisje. Ten zuiden, tabaksast.


ID: 71337 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ieperstraat 191 (Wevelgem)
Hoeve uit het begin van de 20ste eeuw. Losstaande verankerde bakstenen bestanddelen, met ten noorden, woonhuis met vernieuwd parement, gedateerd met gevelsteen "1910", ten westen, dubbele dwarsschuur en ten oosten ast.


ID: 71419 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Marren

Ketelstraat 15 (Wevelgem)
Heden deels omwalde hoeve bestaande uit al dan niet geschilderde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Geheel met semigesloten opstelling rond een geasfalteerd erf. Woonhuis met vernieuwde erfgevel doch met oudere kern. Gedateerde stalvleugel 1881, tweede stalvleugel, dubbele dwarsschuur en cichorei-ast.


ID: 71746 | Bouwkundig element

Dorpswoning met ast

Koningin Fabiolastraat 232 (Wevelgem)
Alleenstaande woning met aansluitende achtergelegen cichorei-ast uit het begin van de 20ste eeuw. Ast opgetrokken in rode baksteen met vrij gesloten gevel. Typische verluchtingspijpen.


ID: 71187 | Bouwkundig element

Vlasserswoningen, schuur, opslagplaatsen en cichoreiast

Moorselestraat 11-15 (Wevelgem)
Vlasserswoningen, schuur, opslagplaatsen en voormalige cichoreiast, opgetrokken circa 1868 door vlashandelaar Charles Louis Vandeghinste.


ID: 71469 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Coutere

Secretaris Vanmarckelaan 64 (Wevelgem)
Historische hoeve, eerste vestigingsplaats van de Guldenbergabdij. Hoeve bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken in semigesloten opstelling gegroepeerd rond een verhard erf. Westelijke erfoprit met poortgebouw, gedateerd met gevelsteen 1718. Aanpalende stalvleugel van 1651. Woonhuis met vernieuwd parement doch met oudere kern, schuur, gedateerd met jaarankers 1718, deels vernield door brand in de jaren 1970. Tweebeukig wagenhuis en centraal op het erf, de sterk verbouwde duiventoren, in de jaren 1930 in gebruik als tabaksast, zuidgevel met muurkapel en Christusbeeld.


ID: 71500 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Warandestraat 234 (Wevelgem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht, bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, opgesteld rond een gekasseid erf.


ID: 71302 | Bouwkundig element

Hoeve Wallecan

Wijnbergstraat 220 (Wevelgem)
Historische hoeve, woonhuis en schuur. De hoeve wordt voor het eerst vermeld in het "landtbouck van Wevelghem" van 1677 als behuysde hofstede met lant.


ID: 89606 | Bouwkundig element

Hoeve Goet te Hooghcamere

Caignaardstraat 1 (Wielsbeke)
Historische hoeve "Goet te Hooghcamere", bestaande uit losstaande en aaneengebouwde 18de- en 19de-eeuwse hoevegebouwen, in kern of geschiedenis minstens opklimmend tot het tweede kwart van de 17de eeuw.


ID: 89514 | Bouwkundig element

Neerhof en kasteelhoeve kasteel Ten Broucke

Rijksweg 312 (Wielsbeke)
Voormalig neerhof en kasteelboerderij van het kasteel "Ten Broucke". Deels gekasseid erf, gelegen ten zuiden van het kasteel, toegankelijk via de Rijksweg. Voor een kort stuk aan de noordzijde voorzien van een witgekalkte bakstenen muur langsheen de gekasseide dreeftoegang tot het kasteel, met ingewerkt toilet onder lessenaarsdak. Eertijds met aangebouwde serre.