Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4632 resultaten


ID: 89034 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kasteelhoek 39 (Beernem)
In 1862 worden volgens het kadaster alle bestaande gebouwen afgebroken en wordt het huidige vrijstaand woonhuis met ten westen twee landgebouwen gebouwd. In 1974 wordt één hiervan afgebroken en worden drie bijkomende nutsgebouwen opgetrokken. Boerenwoning met geïntegreerde stalvleugel. Verankerde witbeschilderde baksteenbouw boven een gepekte plint. Vrijstaand nutsgebouw aan de straatzijde, vermoedelijk oorspronkelijk in gebruik als varkensstal.


ID: 89249 | Bouwkundig element

Hoeve Hof ter Magdalenen

Knesselarestraat 120 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels heraangelegd erf. Boerenwoning van vier traveeën + twee opkamertraveeën en twee geïntegreerde staltraveeën. Oude kern zeker teruggaand tot de 17de eeuw. Vrijstaand bakhuisje, reeds afgebeeld op de kaart van 1760 maar dateert wellicht uit de 17de eeuw. Vrijstaande schuur; kern staat mogelijk reeds afgebeeld op een kaart van 1760, maar einde 18de eeuw is het volume opmerkelijk uitgebreid.


ID: 89254 | Bouwkundig element

Hoeve Kapellenhof

Knesselarestraat 148 (Beernem)
In 1836 wordt op een toen nog onbebouwd perceel een hoeve bestaande uit drie losse bestanddelen gebouwd, met name een boerenhuis, een bakhuis en een stal/schuur. Het huidige uitzicht van het boerenhuis dateert volgens het kadaster van 1928.


ID: 89255 | Bouwkundig element

Café en hoeve Industriehof

Knesselarestraat 167 (Beernem)
Losse bestanddelen, fasegewijs tot stand gekomen. Volgens het kadaster wordt het woonhuis gebouwd in 1873. In 1937 worden op het perceel een stal en een schuur gebouwd. In 1942 wordt de schuur in zuidelijke richting uitgebreid. Ten noorden wordt een bijkomend landgebouw gebouwd.


ID: 89256 | Bouwkundig element

Hoeve Ten Tinhout

Knesselarestraat 178 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd erf. Het primitief kadasterplan van circa 1830 geeft een boerenhuis met geïntegreerde stal en twee vrijstaande bijgebouwen weer. In 1878 wordt volgens het kadaster het bestaande boerenhuis uitgebreid in zuidelijke en oostelijke richting. Ten zuiden van het boerenhuis worden nutsgebouwen bijgebouwd. De bestaande schuur aan de straatzijde wordt eveneens uitgebreid in zuidelijke richting.


ID: 89390 | Bouwkundig element

Hoeve 't Winkelhof

Langendonkstraat 17 (Beernem)
Hoeve met losse bestanddelen op omheind perceel met korte toegangsdreef en bijhorende boomgaard. Behouden hekpijlers met imposante topbekroning. Witbeschilderde baksteen in combinatie met zwarte plint. Smeedijzeren hekwerk. De hoeve werd vermoedelijk opgetrokken tussen 1778 en 1810.


ID: 89391 | Bouwkundig element

Hoeve

Langendonkstraat 18 (Beernem)
Hoeve ingeplant op een hoekperceel, oorspronkelijk met bijhorende boomgaard. De erftoegang bestaat uit twee overhoeks geplaatste bakstenen pijlers. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Boerenhuis van vier traveeën waarvan één opkamertravee en één bouwlaag onder pannen zadeldak.


ID: 89037 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Legeweg 16 (Beernem)
Losse bestanddelen met U-vormige opstelling ingeplant op een rechthoekige omhaagd perceel met meidoornhaag. Erftoegang met roodbakstenen pijlers, linker voorzien van een beeldnis. Behouden boomgaard. Boerenwoning herbouwd in 1883 en vergroot in 1955; verankerde baksteenbouw van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, met geïntegreerde schuur centraal voorzien van een grote schuurpoort.


ID: 89045 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Molenstraat 2 (Beernem)
Kleine hoeve bestaande uit losse bestanddelen ingeplant op een groot onverhard perceel. Volgens het kadaster dateert het gebouwenbestand van 1927.


ID: 89046 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoevesite Goed van den Bogaerde

Noendreef 3 (Beernem)
Uit de 18de-eeuwse periode bleef enkel het boerenhuis bewaard. In 1847 werd de hoeve grondig aangepakt. Het boerenhuis werd vergroot, de haakse vleugel achteraan werd aangezet. De bestaande nutsgebouwen werden afgebroken en vervangen door de huidige schuur en stalvleugel. Ten westen, stalvleugel daterend van circa 1862. Heden, hoeve met losse bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een met gras begroeid erf. Erftoegang gemarkeerd door zeszijdige bakstenen toegangspijlers op dito sokkel onder arduinen dekplaat, waarin spitsbogige Maria-nisjes. Ten westen en gedeeltelijk ten zuiden, meidoornhaag