Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

16624 resultaten


ID: 4139 | Bouwkundig element

Het Paradijs

Hoogstraat 13 (Antwerpen)
In oorsprong diephuis met trapgevel in renaissancestijl, genaamd "Het Paradijs" uit de tweede helft van de 16de eeuw. Geboortehuis van Jacob Jordaens.


ID: 4492 | Bouwkundig element

Jordaenshuis

Hoogstraat 43, Reyndersstraat 6 (Antwerpen)
Kunstenaarswoning gelegen aan binnenplaats tussen Hoogstraat en Reyndersstraat, in 1618 en 1639 aangekocht door Jacob Jordaens, die omstreeks 1640 de twee barokvleugels liet optrekken. Classicistisch koetshuis uit de late 18de eeuw of vroege 19de eeuw.


ID: 4112 | Bouwkundig element

Gevelnis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld

Hoogstraat 57 (Antwerpen)
Gevelnis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld, kopie van een gotisch beeldje uit de 14de eeuw, geplaatst omstreeks 1965 als herinnering aan een vroeger beeld.


ID: 4155 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch herenhuis

Hoogstraat 69 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis met dubbelhuisopstand gebouwd in opdracht van stalhouder P. Beullens, naar een ontwerp door de architect Jean-Baptiste De Dobbeleer uit 1809. Carlo Verspreeuwen liet in 1925 de bovenste twee verdiepingen toevoegen naar een ontwerp door de architect Louis Van Gastel.


ID: 4999 | Bouwkundig element

Den Hert

Hoornstraat 13 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis op de hoek van Hoornstraat, Lansstraat en Jozef de Hasquestraat, daterend uit de tweede helft van de 16de eeuw. Het pand werd in 1929 in opdracht van de heer H. Bisschops gerestaureerd door de aannemer Joseph Smits. Daarbij werden de gevels gedecapeerd en hersteld, de bovenste treden en het topstuk van de trapgevel gereconstrueerd.


ID: 5007 | Bouwkundig element

Klooster van de paters redemptoristen

Hopland 47 (Antwerpen)
Het klooster van de Congregatie van de Allerheiligste Verlosser werd hier opgericht in 1857, en kreeg in 1885 een nieuw gevelfront en voorbouw in neo-Vlaamserenaissance-stijl, naar een ontwerp door de architect François Baeckelmans. De kloosterkerk werd gesloopt in 1971, het klooster gerenoveerd tot woon- en handelscomplex naar een ontwerp door de architecten Karel Beeck en Pat Heylen uit 2003-2004.


ID: 4175 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Huikstraat 2 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Huikstraat en Kommekensstraat, gebouwd in opdracht van de heer P.J. Cauwenbergh, naar een ontwerp door Frans Claes uit 1892. Mariabeeld met stralenkrans uit het einde van de 18de of het begin van de 19de eeuw, in een omlijste nis.


ID: 4178 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwebeeld

Huikstraat 24 (Antwerpen)
Vermoedelijk natuurstenen Mariabeeld toegeschreven aan Peeter Overlaet of Walter Pompe, uit de 18de eeuw. Het beeld stond oorspronkelijk opgesteld tegen het hoekhuis van Huikstraat en Keistraat, tegen een geschilderde achtergrond, bekroond door een zinnebeeldige Duif in een stralenkrans met gevleugelde engelenhoofdjes.


ID: 213788 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument Mercantile Marine Engineering

Industrieweg 11 (Antwerpen)
Op het terrein van het bij het Hansadok gelegen scheepsherstelbedrijf Antwerp Shiprepair, is een oorlogsmonument aanwezig, opgericht na de Tweede Wereldoorlog.


ID: 6244 | Bouwkundig element

Huidenpakhuis Fuhrmann

Italiëlei 98B, Van Boendalestraat 15 (Antwerpen)
Huidenpakhuis op de hoek van Van Boendalestraat en Italiëlei naar een ontwerp door de architect Edmond Leclef uit 1871, opgetrokken in 1872. Opdrachtgever was de van oorsprong Duitse ondernemer en handelaar Johann Daniel Fuhrmann.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.