Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4034 resultaten


ID: 300478 | Bouwkundig element

Vier woningen ontworpen door Albert Arnou

Nottebohmstraat 24-26, Walvisstraat 38-40 (Antwerpen)
Deze vier woningen op de hoek van de Nottebohm- en de Walvisstraat werden in 1891 getekend door architect Albert Arnou als opbrengstwoningen voor juffrouw Louise Serruys.


ID: 5623 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing in neoclassicistische stijl

Oever 2-4 (Antwerpen)
Geheel oorspronkelijk gevormd door twee burgerhuizen en een winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Oever en Sint-Jansvliet, naar een ontwerp door de architect Guillaume Rooses uit 1893. Het betrof de verbouwing van een vroeg 19de-eeuws pand in opdracht van de de nazaten van ingenieur Théodore Teichmann, gouverneur van de provincie Antwerpen van 1845 tot 1862.


ID: 5627 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch winkelhuis

Oever 24 (Antwerpen)
Neoclassicistisch winkelhuis gebouwd in opdracht van Charles Van der Essen, naar een ontwerp door Joannes Franciscus Scheepers uit 1863. Van deze aannemer zijn in Antwerpen bouwprojecten teruggevonden uit de periode van begin jaren 1860 tot begin jaren 1900.


ID: 5624 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neorenaissancestijl

Oever 8 (Antwerpen)
Winkelhuis samen opgetrokken met een burgerhuis in neorenaissancestijl aan de Sint-Jansvliet, naar een ontwerp door de architect Ernest Stordiau uit 1887. Opdrachtgever van het bouwproject was de ingenieur Frédéric Belpaire (Antwerpen, 1833-Oxford, 1917), echtgenoot van Marie Teichmann (Antwerpen, 1829-Antwerpen, 1900), oprichter van de Katholieke Kring en het Werkmanswelzijn.


ID: 7397 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in art-nouveaustijl

Onderwijsstraat 34-36, 36A (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde winkelhuizen in art-nouveaustijl op de hoek van Onderwijsstraat en Familiestraat, gebouwd in opdracht van de gezusters Van Hentenrijck, naar een ontwerp door de architect Martin Van Steenbergen uit 1907. Aannemer Carolus Janssens voerde de werken uit


ID: 4406 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in eclectische stijl

Orteliuskaai 8 (Antwerpen)
Geheel van drie winkelhuizen in eclectische stijl op de hoek van Orteliuskaai en Koolkaai, gebouwd door de aannemer Olof Philip Ahlstrand, deels voor eigen rekening deels in opdracht van Frans Vreys, naar een ontwerp door de architect Alfred Ahlstrand uit 1905. Omstreeks 1989 gesloopt voor een nieuwbouwflat.


ID: 5634 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Ossenmarkt 20 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl tot zijn huidige vorm verbouwd in opdracht van de heer L. Van den Haselkamp, naar een ontwerp door de architect Sébastien Van Besten uit 1881. Het betrof de aanpassing en verhoging van een bestaande kern uit de eerste helft van de 19de eeuw of ouder. Samen met het aanpalende nummer 19 gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 1989.


ID: 5546 | Bouwkundig element

Woon- en handelsgebouw Moyson

Otto Veniusstraat 2 (Antwerpen)
Monumentaal woon- en handelsgebouw in eclectische stijl op de hoek van Otto Veniusstraat en Meir, opgetrokken in opdracht van de Stad Antwerpen. De architect Guillaume Van Oenen tekende in 1901 het ontwerp, de aannemer Frans Torfs uit de Provinciestraat voerde de werken uit.


ID: 302394 | Bouwkundig element

Geheel van een café- en winkelhuis in eclectische stijl

Otto Veniusstraat 31 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een café en winkelhuis in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de heer Van de Meer, naar een ontwerp door Triphon De Smet uit 1913. Het complex op de hoek van Otto Veniusstraat en Hopland, behoort tot het vroege oeuvre van de architect, winnaar van de Prijs van Rome in 1902.


ID: 5645 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Oudaan 2-4 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde, ondiepe winkelhuizen in neoclassicistische stijl op de Oudaan, op de hoek met de Kleine Markt, opgetrokken in opdracht van de heer L. Carpentier naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1892. De twee aanpalende panden zijde Kleine Markt horen niet bij het oorspronkelijke concept.