Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

84065 resultaten


ID: 5258 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis met traditionele kern

Kolveniersstraat 21 (Antwerpen)
Burgerhuis met neoclassicistische lijstgevel uit de eerste helft van de 19de-eeuw, dat in kern opklimt tot de 16de of 17de eeuw. Gesloopt als onderdeel van de wederopbouw van de Stadsfeestzaal tot handels- en wooncomplex, een project in voorbereiding sinds 2000, gerealiseerd in 2004-2007.


ID: 5543 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw van de Société Belge Immobilière

Kolveniersstraat 6-8, Meir 60 (Antwerpen)
Standingvol appartementsgebouw in beaux-artsstijl op de hoek van de Meir en de Kolveniersstraat, naar een ontwerp door de architect Camille Janssens uit 1925. Opdrachtgever was de Société Belge Immobilière, een in 1922 opgericht vastgoedbedrijf met zetel te Brussel, dat zich profileerde als belangrijkste promotor van de koopflat.


ID: 5261 | Bouwkundig element

Meergezinswoning in beaux-artsstijl

Komedieplaats 1 (Antwerpen)
Meergezinswoning in beaux-artsstijl op de hoek van Komedieplaats en Schuttershofstraat, gebouwd in 1913 in opdracht van een zekere Moerman. Het bouwdossier werd niet teruggevonden, wel de aanvraag voor de aansluiting op de riolering; de ontwerper is niet gekend, aannemer was het bouwbedrijf Van Riel, Peeters & Co.


ID: 5269 | Bouwkundig element

Geheel van neoclassicistische heren- en burgerhuizen

Komedieplaats 12-16 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een herenhuis en twee flankerende burgerhuizen in neoclassicistische stijl, opgetrokken in opdracht van de heer L.A. Le Paige, naar een ontwerp door de architect Louis-Auguste Serrure uit 1836. De winkelpui van het linker pand werd in 1898 in opdracht van de weduwe Victor Wouters aangebracht door de architect Emile Thielens. Deze van het rechter pand door de architect Eugène Dieltiëns dateert uit 1909, in opdracht van de heer Cardon.


ID: 5264 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Komedieplaats 13-15 (Antwerpen)
Neoclassicistisch herenhuis, volgens de bouwaanvraag uit 1828 opgetrokken in opdracht van Schwartz. Rijwoning oorspronkelijk met enkelhuisopstand van zes traveeën en drie bouwlagen onder een schilddak. Gesloopt in 1986 voor een nieuwbouwflat.


ID: 5265 | Bouwkundig element

Geheel van café en twee winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Komedieplaats 17 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk een café en twee winkelhuizen in neoclassicistische stijl op de oostelijke kop van het bouwblok gevormd door Komedieplaats, Ketelstraat en Schuttershofstraat, naar een ontwerp door de architect Lievin Van Opstal uit 1877. Opdrachtgevers waren Gérard en Julien Chansel, handelaars in regenschermen.


ID: 5270 | Bouwkundig element

Bourlaschouwburg

Komedieplaats 18 (Antwerpen)
Neoclassicistische schouwburg, gebouwd als Théâtre Royal Français, naar een ontwerp door Pierre Bruno Bourla uit 1827, ingehuldigd in 1834. Heringericht in second-empirestijl door Pieter Dens in 1865, uitgebreid door Alexis Van Mechelen in 1904.


ID: 5266 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Komedieplaats 2-4 (Antwerpen)
Geheel van twee volgens repeterend schema gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl, opgetrokken in opdracht van de rentenier en katholiek politicus William Solvyns, naar een ontwerp door architect Jacobs uit 1888. Deze is mogelijk te identificeren met Joannes Franciscus Jacobs, een aannemerszoon actief vanaf midden jaren 1870.


ID: 5262 | Bouwkundig element

Winkelhuis in Louis-Philippestijl

Komedieplaats 3 (Antwerpen)
Winkelhuis in Louis-Philippestijl, gebouwd in opdracht van F.A. Myin namens de kinderen Myin, naar een ontwerp door de architect Bartholomeus De Proost uit 1857. Oorspronkelijk slechts drie bouwlagen en een mezzanine hoog, liet P.J. Myin-Fillet opnieuw namens de kinderen Myin het pand in 1860 verhogen met een vierde bouwlaag en mezzanine.


ID: 5267 | Bouwkundig element

Winkelhuis in eclectische stijl

Komedieplaats 6 (Antwerpen)
Winkelhuis in eclectische stijl naar een ontwerp door de architecten Jean Baptiste en Emile Vereecken uit 1901. Opdrachtgever was jonkheer René Jacques della Faille de Waerloos, die resideerde op het kasteel “Den Brandt”. Het perceel paalde achteraan aan het stadshotel van de familie in de Huidevettersstraat.