Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 79785 | Bouwkundig element

Dorpscafé

Onder de Toren 14 (Brugge)
Hoekpand bij de Jakob Reyvaertstraat. Vanouds in gebruik als dorpscafé. Volgens een kaart van 1724 aanwezigheid van bebouwing op L-vormige plattegrond gevormd door een diep- en een breedhuis. Nu 19de-eeuwse lage, verankerde baksteenbouw, witbeschilderd boven een gepekte plint.


ID: 79784 | Bouwkundig element

Hoeve

Onder de Toren 2 (Brugge)
Verankerde baksteenbouw met een bepleisterde en beschilderde plint.


ID: 79786 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Onder de Toren 4 (Brugge)
Voormalige hoeve van het langgeveltype met oude kern uit de 17de eeuw. Staat weergegeven op een kaart van 1724 met gelijkaardig volume. Uitbreiding van de stalvleugel begin 19de eeuw. Boerenhuis met geïntegreerde stalvleugel onder zadeldak (Vlaamse pannen).


ID: 79789 | Bouwkundig element

Handelshuis Het Oostenrijks Comptoir

Onder de Toren 5-6 (Brugge)
Handelshuis ten tijde van het Oostenrijks bewind. Op een kaart van 1724 weergegeven binnen een ommuurd perceel samen met de hoeve. Met L-vormige plattegrond, gelegen op de hoek van de Willem van Saeftingestraat.


ID: 79694 | Bouwkundig element

Hoeve 't Zwaanhof

Onze-Lieve-Vrouweader 4 (Brugge)
Historische hoeve, ontstaan op een omwalde terp. Oorspronkelijk, eigendom van de abdij van Ter Doest. Voor het eerst vermeld in documenten van 1447. Noord-zuid georiënteerd boerenhuis gedateerd door middel van jaarsteen "1633" boven de inkomdeur. Oorspronkelijk met geïntegreerde paardenstal van twee traveeën, vandaag verbouwd tot woning.


ID: 83008 | Bouwkundig element

Huis Den Bonten Hont

Oost-Gistelhof 2 (Brugge)
Complex van twee laatgotische verankerde bakstenen puntgevels van zes + vier traveeën en twee bouwlagen onder gelijklopende zadeldaken uit de 16de eeuw, mogelijk met oudere kern.


ID: 75159 | Bouwkundig element

Buitenverblijf en neerhof, respectievelijk Papen Hoerecot en  Papenheester

Oostendse Steenweg 124-126 (Brugge)
Site met voormalig buitenverblijf en neerhof respectievelijk zogenaamd "Papen Hoerecot" en "Papenheester" toegankelijk via een lange onverharde oprit. Het domein is heden in twee delen opgesplitst.


ID: 57846 | Bouwkundig element

Hoeve Meulenhof

Oostendse Steenweg 212 (Brugge)
Hoeve met losse bestanddelen rondom een bekiezeld erf. Het boerenhuis ten oosten van het erf heeft vermoedelijk een oude kern uit de 16de eeuw (?). Het omwalde boerenhuis is toegankelijk via een brugje. Boerenhuis afgewerkt met een verankerde bakstenen tuitgevel.


ID: 57847 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve 't Land van Belofte

Oostendse Steenweg 229 (Brugge)
Het huidig uitzicht van het gebouwenbestand komt grosso modo overeen met het gebouwenbestand afgebeeld op de kopie van de vermoedelijk 18de-eeuwse kaart. Het boerenhuis met geïncorporeerde stal- en schuurvleugel is afgedekt met een ongelijkmatig zadeldak bedekt met Vlaamse pannen. Boomgaard langs de straatkant.


ID: 57848 | Bouwkundig element

Hoeve Blauwe Toren

Oostendse Steenweg 232 (Brugge)
Hoeve zogenaamd "Blauwe Toren". De vroegere naam is "Goed ten Torre". De oudste vermelding van de hoeve gaat terug tot een register van 1365. Het vermeldt Gertrudis van den Walle als houdster van het goed "dat men heet goed ten torre".