Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

556 resultaten


ID: 302991 | Bouwkundig element

Koninklijke Loge en resten bookmakerslokaal

Lange Staartdreef 1, Sint Jansberglaan (Hoeilaart)
Koninklijke loge en resten bookmakerslokaal als enige overblijfselen van de hippodroom van Groenendaal, aangelegd op initiatief van koning Leopold II en ingehuldigd op 22 juli 1889.


ID: 302984 | Bouwkundig element

Brouwerswoning Van Lier

Overijsesteenweg 16 (Hoeilaart)
Brouwerswoning in beaux-artsstijl gebouwd door Nestor Van Lier en in de sluitsteen van de deur 1909 gedateerd.


ID: 59983 | Bouwkundig element

Burgerhuis met magazijn

Minister Tacklaan 51 (Kortrijk)
Hoekpand uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Burgerwoning, heden winkel-woonhuis, van vier + vier/drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen schilddak. Bepleisterde lijstgevel horizontaal benadrukt door het hoofdgestel met kroon- en tandlijst op modillons en fries met verdiepte, rechthoekige spiegels. Achtergevel getypeerd door merkwaardige gevelbrede erker in Moorse stijl.


ID: 305547 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Erasme Ruelensvest 179 (Leuven)
Statig burgerhuis in beaux-artsstijl, in 1931 ontworpen door architect F. Forton in opdracht van de heer Oct. Stas. Een jaar later ontwierp F. Forton eveneens het buurpand, nummer 177, volgens hetzelfde gevelschema, maar in een vereenvoudigde versie.


ID: 307114 | Bouwkundig element

Burgerhuis door Victor Broos met koetshuis

Tiensevest 156 (Leuven)
Het burgerhuis in sobere beaux-artsstijl met art-deco-geïnspireerd smeedwerk wordt in 1936 opgetrokken naar het ontwerp van Victor Broos (1908-1980). De opdrachtgever is de heer Joseph Vandenbergh. Exterieur en interieur van de woning zijn zeer goed bewaard. Het interbellumhoofdgebouw en het achterliggende eind-19de-eeuwse koetshuis vormen samen een ensemble dat de ontwikkeling van de bebouwing langsheen de Leuvense vesten representeert.


ID: 56934 | Bouwkundig element

Handelszaak met bovenliggend appartementen

Adolf Buylstraat 1, Vlaanderenstraat 2A (Oostende)
Voormalig "Hotel Excelsia", na de Tweede Wereldoorlog omgevormd tot confectiezaak "A la ville de Londres", thans schoenwinkel met bovenliggende appartementen. Beeldbepalend hoekpand, opgetrokken circa 1912 en aanleunend bij de "Beaux-Arts"-stijl.


ID: 56524 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw Residentie Rogier Palace

Rogierlaan 42-46 (Oostende)
handels- en appartementsgebouw, type residentie, met inslag van de "Beaux-Arts"-stijl", naar ontwerp van architect Jean Gobin (Oostende) van circa 1927. Eén van de eerste hoogbouwen met appartementen te Oostende. In 1987 verbouwing van gelijkvloerse verdieping tot winkelruimte door de tijdelijke associatie Studio Antonio Citterio (Milaan) en Werner De Bondt (Antwerpen). Vrij monumentaal pand afwijkend van de doorsnee-architectuur in de straat. Gevelopstand van vier traveeën, vier bouwlagen, entresol en een attiekverdieping; parement van simili.


ID: 56771 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw Residentie Palma

Zeedijk 149 (Oostende)
Gebouwd in 1928-1929 volgens kadaster en basisakte verleden voor notaris Richir te Brussel. Dit gebeurt in opdracht van de toenmalige eigenaar Henri Cakelbergh, aannemer te Elsene, die het onbebouwd perceel duinengrond koopt van de Staat. Gegevens over de architect werden niet teruggevonden. Het pand wordt volgens gegevens uit het kadaster hersteld na de Tweede Wereldoorlog.


ID: 301204 | Bouwkundig element

Villa in beaux-artstijl

Groenendaallaan 30, 36 (Overijse)
Villa met souterrain en twee bouwlagen onder mansardedak, kadastraal geregistreerd in 1927, met conciërgewoning en paardenstal, gelegen in een ruime tuin met Franse aanleg en rozentuin.


ID: 28528 | Bouwkundig element

Burgerhuis neo-Lodewijk XVI-stijl

Charles Vandendoorenstraat 31 (Ronse)
Rijkelijk gedecoreerd burgerhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl, volgens bouwplan van 1931 een verbouwing van twee woningen voor industrieel J. De Wael naar ontwerp van architect H. Cuvelier.