Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1198 resultaten


ID: 30819 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

du Parcwijk 1-11, 25, 1A (Ieper)
Hoeve met losse bestanddelen van verankerde rode bakstenen, onder zadeldak met overstekende rand op geprofileerde houten modillons, gegroepeerd rondom een deels begrint erf met vaalt en bloementuintje links voor het boerenhuis.


ID: 30670 | Bouwkundig element

Hoeve Capronshof

Groenejagerstraat 11 (Ieper)
Hoeve geschonken aan het Weldadigheidsbureel van de stad Ieper zie opschrift Gift, J. Capron - 1897, op gevelsteen in linker zijgevel van boerenhuis. Volgens oude kaarten, in de 18de en 19de eeuw volledig omwalde hoeve.


ID: 30784 | Bouwkundig element

Hofstede De Roo Balie

Groenejagerstraat 15 (Ieper)
Thans, langgestrekte hoeve met voorliggend onverhard erf; aflijnende kasseistrook voor stal- en schuurgedeelte; moestuin ten zuidoosten aan straatzijde; moes- en siertuintje voor de opkamer; drenkplaats afgezet met knotwilgen en -populieren, ten zuidwesten.


ID: 30800 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Vlamertinge

Hospitaalstraat 26-30 (Ieper)
Imposant kasteel midden een beboomd park met vijver, kasteelhoeve en voormalige hovenierswoning, ten westen van de Kemmelbeek. Gebouwd in 1857-1858 in opdracht van burggraaf Pierre-Gustave du Parc, naar ontwerp van architect J. Schadde (Antwerpen).


ID: 134706 | Landschappelijk element

Park van het kasteel van Vlamertinge

Hospitaalstraat 26-30 (Ieper)
Het kasteelpark van Vlamertinge is aangelegd in landschappelijke stijl met een bescheiden tendens naar gemengde stijl, gezien de aanwezigheid van geometrisch aangelegde bloemen- en plantenperken rondom het kasteel, regelmatige buxusperken in het grasveld voor de loggia en de rechte dreef die aansluit op de Veurnseweg.


ID: 30809 | Bouwkundig element

Hoeve

Krommenelststraat 44 (Ieper)
Hoeve van het langgestrekte type, aansluitend bij de lokale bouwtraditie; gelegen in de nabijheid van het voormalige kasteel Frezenberg-ter-Eiken; laatstgenoemde vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 30871 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Maaldestedestraat 21 (Ieper)
Wederopbouwhoevetje, gelegen nabij de dorpskom, aansluitend bij de regionale hoevebouw zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf met grind, ten oosten toegankelijk via erfoprit.


ID: 134011 | Landschappelijk element

Villatuin uit het interbellum

Meenseweg 142 (Ieper)
Tuin uit het interbellum naar een ontwerp van Hector Casier rondom een villa uit dezelfde periode. Aanleg op het domein van het tijdens WO I vernielde landhuis van de familie Goupy de Beauvolers, ook gekend onder de naam Pink Chateau.


ID: 30878 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Meenseweg 472 (Ieper)
Hoeve gelegen ten westen van de Drie bloten beek; wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30879 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel 't Hoge met parkje

Meenseweg 481 (Ieper)
Landhuis met cottage-allures uit 1920 ingeplant op een terp middenin een beboomd park met vijvers, in oorsprong mijntrechters uit de Eerste Wereldoorlog. Toegang gemarkeerd door bakstenen hekpijlers met gecementeerd topstuk. Ten zuidoosten, neorenaissancistisch kapelletje. Voormalige moestuin met dienstgebouwtje, serre en fruitmuur. In het park her en der beelden en siervazen, afkomstig uit het vooroorlogse kasteeldomein.