Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

646 resultaten


ID: 304606 | Landschappelijk element

Hakhoutstoven van beuk en zomerlinde

Teuven (Voeren)
Een groep van minstens negen omvangrijke hakhoutstoven van beuk staan in de zuidelijk bosrand van het Nuroperbos. De zwaarste hakhoutstoof heeft een omtrek van 420 cm (gemeten op 50 cm hoogte). Een andere stoof is een lage knotboom met omtrek van 375 cm (gemeten op 80 cm).


ID: 304643 | Landschappelijk element

Lage knotboom van beuk bij holle weg

Teuven (Voeren)
Langs de zuidzijde van de holle weg staat op de kruin van het talud een lage geknotte beuk met een omtrek van 251 cm (gemeten op 50 cm hoogte). De boom staat op de plaats waar de holle weg een bocht van 90 graden maakt. De weg is op deze plaats zeer diep ingesneden. De holle weg verbindt de voorde over de Gulp met de hoeve Gieveld. Op deze plek komt een cluster van houtige beplantingen met erfgoedwaarde voor waaronder een rij met minstens 25 geknotte haagbeuken.


ID: 301946 | Landschappelijk element

Bruine beuken in bosrand

Altenbroek, Vitschen (Voeren)
De bomenrij van bruine beuken bevindt zich aan de rand van een hellingbos bij de vallei van de Noorbeek. De opgaande bomen begeleiden een zicht vanuit het Kasteel Altenbroek in westelijke richting. De bomen zijn omwille van hun kleurschakeringen in de bosrand ingeplant.


ID: 37625 | Bouwkundig element

Kasteel Altenbroek

Altenbroek 4 (Voeren)
Sterk verbouwd kasteel, gelegen in een fraai park met zes vijvers en drie bronnen, en door een dreef met de weg verbonden.


ID: 131751 | Landschappelijk element

Meerstammige beuk

Bounder (Voeren)
De meerstammige beuk staat op de perceelsgrens tussen twee landbouwpercelen. De boom heeft een bijzondere groeivorm als gevolg van natuurlijke oorzaken. De boom maakt deel uit van een haagrelict.


ID: 131728 | Landschappelijk element

Houtkant op talud van holle weg

Cobus (Voeren)
De houtkant staat op het talud van de holle weg. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, hakhout van hazelaar, roos, hulst, eenstijlige en tweestijlige meidoorn, sleedoorn, knotbomen van haagbeuk, gewone beuk, wilde lijsterbes, knotbomen en opgaande bomen van zomereik, wilg, spar en seringen.


ID: 304642 | Landschappelijk element

Rij knothaagbeuken langs holle weg

I gen Treut (Voeren)
Langs de zuidzijde van de holle weg staat een rij met minstens 25 geknotte haagbeuken. De bomen staan op de kruin van de holle weg die de voorde over de Gulp met de hoeve Gieveld verbindt. De geknotte haagbeuken hebben een gemiddelde omtrek van 214 cm. In deze rij komt eveneens hakhout van Spaanse aak, opgaande beuk (met een omtrek van drie meter, gemeten op 150 cm hoogte) en hakhout van gewone es (met omtrek 301 cm, gemeten op 20 cm hoogte) voor.


ID: 131713 | Landschappelijk element

Houtkant op talud bij holle weg

Kasteelstraat (Voeren)
De gemengde houtkant staat langs een holle weg op de zuidelijke bosgrens van het hellingsbos. De houtkant bestaat uit opgaande bomen van gewone es (omtrek 170 cm) en opgaande zomereik (omtrek 313 cm). Hakhout van gewone hazelaar komt voor, iep, kruisbes, Gelderse roos, meidoorn en gewone kardinaalsmuts. Er zijn restanten van kaphagen van beuk en van haagbeuk.


ID: 304484 | Landschappelijk element

Twee opgaande beuken als hoekboom

Kasteelstraat (Voeren)
De twee opgaande beuken zijn aangeplant in de hoek van twee bospercelen. De bomen staan aan weerszijden van de weg en markeren tevens de staatsgrens.


ID: 132145 | Landschappelijk element

Hakhout van gewone beuk

Kattenroth, Komberg (Voeren)
De hakhoutstoof van gewone beuk ligt op de perceelsgrens van een bosperceel. Het beukenhakhout heeft een omtrek van 490 cm (gemeten op 50 cm), en is een relict van het historische bosbeheer.