Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

739 resultaten


ID: 80241 | Bouwkundig element

Sint-Willibrorduskapel

Winterdijk 32 (Pelt)
Oudste bedehuis van Neerpelt en één van de oudste Limburgse kapellen, toegewijd aan Sint-Willibrordus, maar ook aan het Heilig Kruis en aan Sint-Antonius abt.


ID: 40368 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw met kerkhof

Cantempréstraat (Pepingen)
Voormalige priorijkerk, homogeen gebouw opgetrokken in baksteen en blauwe hardsteen, aangevat in 1619 en aansluitend bij de Henegouwse gotiek, ten zuiden bevindt zich een langgerekt kerkhof.


ID: 40358 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw met kerkhof

Nederbeertstraat (Pepingen)
Homogeen classicistisch gebouw van baksteen en arduin, ingeplant op een opgehoogd en ommuurd kerkhof, en daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw


ID: 40371 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Theodardus

Ring (Pepingen)
Kerk met romaanse toren opklimmend tot de 11de eeuw maar verhoogd begin 19de eeuw, neoclassicistisch schip van 1838, koor en sacristieën uit 1927, ingeplant binnen het ommuurd voormalig kerkhof, in de kerk een orgel van 1841.


ID: 40382 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus met kerkhof

Zwarte Molenstraat (Pepingen)
Neogotische constructie van 1875 ter vervanging van een ouder gebouw waarvan de zandstenen onderbouw als sokkel aan de westkant werd hergebruikt, gelegen binnen ommuurd kerkhof, in de kerk orgel van 1856.


ID: 31302 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Victor met kerkhof

Alexisplein (Poperinge)
Gotische hallenkerk ter vervanging van het romaans bedehuis, omgeven door een omhaagd kerkhof met militaire ereperken. De kerk brandde volledig af in 1802, enkel de torenvoet bleef overeind. In 1806 werd de kerk gedeeltelijk herbouwd in de vorige staat; later in de tweede helft van de 19de eeuw volgden verstevigings- en aanbouwwerken. Gele baksteenbouw met hergebruikte ijzerzandsteen van de romaanse kerk.


ID: 31272 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Blasius

Andreas Verbrigghestraat (Poperinge)
Georiënteerd bedehuis te midden van een omringend kerkhof, met als patroonheilige de Heilige Blasius. Oorspronkelijk was dit een romaanse kerk, heden is het een laatgotische hallenkerk: het oostelijk gedeelte dateert uit het begin van de 15de eeuw; de kruisingstoren uit de 16de eeuw. Tijdens de beeldenstorm werd het bedehuis gedeeltelijk vernield, nadien hersteld. Restauratie van de kerk volgde in 1731. Volledig hersteld in 1971-1977.


ID: 31395 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Haringeplein (Poperinge)
Laatgotische hallenkerk met romaanse kruisingstoren, gelegen in de bocht van het Haringeplein-Haringestraat, in het midden van een omringend kerkhof. Tegen de voorgevel van de kerk worden de militaire doden van Haringe herdacht op een gedenkplaat.


ID: 31467 | Bouwkundig element

Kerk Sint-Jan

Kapellestraat (Poperinge)
Bedehuis van het gehucht Sint-Jan-ter-Biezen. Kapel gelegen ten noorden van de aanpalende kapelanie met voorliggend moestuintje. Neogotisch zaalkerkje gebouwd tussen 1893-1894 en 1906.


ID: 31482 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Bavo

Kerkhofstraat (Poperinge)
Georiënteerde kerk gelegen middenin een omhaagd kerkhof met Heilig Hartbeeld aan de zuidzijde. Begrensd ten noorden door de Warandebeek, ten zuiden door het Watouplein.