Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1160 resultaten


ID: 41097 | Bouwkundig element

Ceusterhuys, gemeentehuis van Westmeerbeek

Netestraat 4 (Hulshout)
Neotraditioneel getint diephuis met 17de-eeuwse kern. Verankerde baksteenbouw van één bouwlaag onder zadeldak.


ID: 41081 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Hulshout

Prof. Dr. Vital Celenplein 2 (Hulshout)
Asymmetrisch dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, opgericht als onderwijzerswoning naar ontwerp van J. Van Gastel, van 1866.


ID: 210222 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Ichtegem

Dr.Bruwierplein 1 (Ichtegem)
Gebouwd in 1973 naar ontwerp van de Oostendse architect Silvain Smis, op de plaats van de onteigende "Bruwiersteeg". Gelegen op perceel volledig omgeven door straten, omgevend plantsoen, onder meer met berkenbomen.


ID: 210985 | Bouwkundig element

Pastorie

Eernegem-Markt 1 (Ichtegem)
Voormalige pastorie, later gemeentehuis van Eernegem, thans in gebruik als politiekantoor. Volgens het kadaster wordt een bestaand volume totaal heropgebouwd in 1849.


ID: 211140 | Bouwkundig element

Administratief centrum Ichtegem

Stationsstraat 1 (Ichtegem)
Oorspronkelijke locatie van een voormalig klooster- en schoolcomplex. De bebouwing is fasegewijs tot stand gekomen. Hoekpand bij de Aartrijkestraat, bestaande uit een volume van tien traveeën en twee bouwlagen onder een leien zadeldak.


ID: 30688 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Elverdinge

Bollemeersstraat 2 (Ieper)
Heropgebouwd naar ontwerp van architect Jules Coomans (Ieper). Dubbelhuis van twee bouwlagen en van vijf traveeën onder kort overstekend en licht gebogen zadeldak, voorzien van kleine houten dakkapellen en centrale dakruiter bekroond door peerspits. Bronzen gedenkplaat van Aloïs De Beule en gegoten door Vindevogel, ter herinnering aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.


ID: 301968 | Bouwkundig element

Vismarkt en omgeving

Boterstraat, Kiekenmarkt, Patersstraat, Seminariestraat, Vismarkt (Ieper)
De Vismarkt van Ieper is een smal gekasseid plein dat zich uitstrekt tussen de Boterstraat en Seminariestraat/Kiekenmarkt. Het plein werd aangelegd na de overwelving van de westelijke arm van de Ieperlee alhier in 1714, en via de toen gebouwde Vispoort verbonden met de Boterstraat.


ID: 30657 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Brielen, onderwijzerswoning, schoolgebouw

Brielenstraat 1-3, Veurnseweg 147 (Ieper)
Gelegen aan de hoek met de Brielenstraat: eenheidsproject, respectievelijk voormalig gemeentehuis, onderwijzerswoning en schoolgebouw naar ontwerp van architecten E. Richir en G. Veraart (Brussel) uit het begin van de jaren 1920.


ID: 30124 | Bouwkundig element

Bankgebouw

D'Hondtstraat 13 (Ieper)
Oorspronkelijk een bankgebouw zogenaamd "Caisse commerciale de Roulers. Banque Delaere & C°", naar ontwerp van architect Maurice Selly (Ieper) van 1922.


ID: 79386 | Bouwkundig element

Rijkswachtkazerne

De Montstraat 2 (Ieper)
Rijkswachtkazerne naar ontwerp van architect M. De Vaere (Gent) van 1935. U-vormig bakstenen gebouwencomplex rondom een binnentuin.