Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1389 resultaten


ID: 201102 | Bouwkundig element

Demarcatiepaal nummer 6

Diksmuidseweg (Ieper)
Eén van de 22 demarcatiepalen, die in de eerste helft van de jaren 1920 zijn geplaatst door de Touring Club de Belgique, ter markering van symbolische plaatsen langs de voormalige frontlijn uit de Eerste Wereldoorlog. Deze demarcatiepalen, naar een ontwerp van de Franse beeldhouwer Paul Moreau-Vauthier, werden in drie varianten uitgewerkt: een Belgisch, Frans en Brits model. Hier betreft het een Frans model.


ID: 308438 | Bouwkundig element

Kanaalsite John McCrae

Diksmuidseweg (Ieper)
De Kanaalsite John McCrae is een oorlogssite die de Britse militaire begraafplaats Essex Farm Cemetery omvat, met links ervan de medische post en aanpalende betonnen restanten. John McCrae wordt herinnerd op een provinciale naamsteen. Hoog op de kanaaldijk staat het gedenkteken voor de '49th West Riding Division'. Ten westen van de kanaaldijk zijn nog betonnen militaire posten terug te vinden, waaronder een schuilplaats die na de oorlog gebruikt werd als noodwoning en een commandopost voor de Britse genie.


ID: 30219 | Bouwkundig element

Kantoren Commonwealth War Graves Commission

Elverdingestraat 82 (Ieper)
Kantoren van de 'Commonwealth War Graves Commission', de organisatie instaand voor het onderhoud van de talrijke Britse militaire begraafplaatsen in de streek.


ID: 201119 | Bouwkundig element

Canada Farm Cemetery

Elzendammestraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en A.J.S. Hutton. Het betreft een ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek, 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance' en witte grafstenen, vrij onregelmatig geschikt over vier perken. Behalve bloemperken en struiken wordt de begraafplaats getooid met opgaande bomen.


ID: 201136 | Bouwkundig element

Brandhoek Military Cemetery

Grote Branderstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats, aangelegd vanaf mei 1915, na de oorlog ingericht naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. De begraafplaats is rechthoekig, op één afgesneden hoek na en wordt omgeven door een haag en laag muurtje. Toegangsgebouw uit witte natuursteen met smeedijzeren hek, een 'Cross of Sacrifice' en graven verspreid over twee perken. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201126 | Bouwkundig element

Minty Farm Cemetery

Hemelrijkstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, aangelegd vanaf oktober 1917.


ID: 201098 | Bouwkundig element

Divisional Collecting Post Cemetery and Extension

Hogeziekenweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, aangelegd door R. Blomfield en W.H. Cowlishaw. Het betreft een rechthoekige, deels ommuurde, deels omhaagde begraafplaats met smeedijzeren toegangspoortjes, een 'Cross of Sacrifice' en 'Stone of Remembrance', tegelpaden, schuilgebouwen en twee perken met grafstenen.


ID: 201099 | Bouwkundig element

La Belle Alliance Cemetery

Hogeziekenweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, aangelegd door J.R. Truelove. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met een 'Cross of Sacrifice' en onregelmatig verspreide witte grafstenen, die bereikt kan worden via een smeedijzeren toegangshekken tussen pijlers uit witte natuursteen.


ID: 201125 | Bouwkundig element

Buffs Road Cemetery

Hogeziekenweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van A.J.S. Hutton. Het betreft een rechthoekige, ommuurde begraafplaats met vooraan het 'Cross of Sacrifice' en vrij onregelmatig verspreide witte grafstenen.


ID: 213273 | Bouwkundig element

Standbeeld militaire en burgerlijke slachtoffers en Franse militairen

Hollebeke-Dorp (Ieper)
Oorlogsgedenkteken voor de burgerlijke en militaire slachtoffers van Hollebeke en Franse militairen die hier de dood vonden. Het gedenkteken werd onthuld op 23 mei 1926. Op een podium met drie treden staat een vierkante sokkel uit hardsteen, met trapsgewijs versmallende kroonlijst. Hierop is het beeld van een soldaat in velduitrusting geplaatst die gereed staat om een granaat te werpen. Aan zijn voeten ligt de loop van een kanon, een boomstronk en een palmtak.