Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7109 resultaten


ID: 17138 | Bouwkundig element

Herenhuis gedateerd 1764

Kasteeldreef 38 (Beveren)
Alleenstaand herenhuis, omgeven door een ruime tuin met grasvelden, bloemperken en hoogstammige loofbomen en van de straat afgesloten door een aucubahaag; gietijzeren inrijhek aan vierkante arduinen stijlen.


ID: 132043 | Landschappelijk element

Opgaande Canadapopulier als bakenboom Fort Liefkenshoek

Ketenislaan (Beveren)
Op de site van het Fort Liefkenshoek staat een enorme beeldbepalende Canadapopulier. Op het moment van de inventarisatie in 2011 had hij een stamomtrek van circa 6 meter, een hoge takvrije stam van 11 meter en een door snoei ingekorte hoogte van 28 meter. Deze enorme boom staat gekend als bakenboom en was een vast merkteken die het vaarwater markeerde.


ID: 132044 | Landschappelijk element

Twee hakhoutstoven van olm als welkomstbomen Fort Liefkenshoek

Ketenislaan (Beveren)
Twee olmen hakhoutstoven flankeren de toegang bij de toegangsbrug naar het Fort Liefkenshoek. Het zijn welkomstbomen die als hakhout werden beheerd en blijkbaar niet de kans kregen om als opgaande bomen uit te groeien. Een van de hakhoutstoven heeft een flink uit de kluiten gewassen stamomtrek van 730 cm, wat doet vermoeden dat de olmen hier al een lange tijd staan.


ID: 17477 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Klein Laarstraat 2 (Beveren)
In 1840 gebouwd op kosten van de heer Stoop (Sint-Niklaas). Verwaarloosd en vervallen neogotisch bouwwerk met zandstenen hoekstenen.


ID: 130924 | Landschappelijk element

Taxus op voormalig boerenerf

Kruibekesteenweg 48 (Beveren)
Oude taxus met een stamomtrek van 360 cm. De taxus dateert uit de periode van de vroegere, nu verdwenen, boerderij met walgracht. De vijver in de tuin zou er nog een restant van zijn.


ID: 17221 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Liefkenshoekstraat 24 (Beveren)
Boerderij met woonhuis en twee schuren. Erf met bestrating in kasseisteen en omzoomd door meidoornhaag.


ID: 300441 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk als vrijheidsboom Haasdonk

Pastoor Verwilghenplein (Beveren)
De vrijheidsboom was een indrukwekkende linde die voor het gemeentehuis groeide. Hij verdween in 1969 en werd vervangen door een nieuw exemplaar, een bruine beuk.


ID: 303073 | Landschappelijk element

Kasteeldreef met jonge linden bij Hof ter Saksen

Paul Rotsart de Hertaingdreef (Beveren)
De oude beuken toegangsdreef van het Hof ter Saksen werd in 2006 vervangen met plantsoen van Hollandse linde. De weg is gekasseid en heeft aan beide zijden een comfortzone voor fietsers en wandelaars. Tweeënveertig jonge bomen (maat 20/25) werden aangeplant met ruime plantafstanden van 17 meter in de rijen en 7 meter tussen de rijen.


ID: 17281 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Boerenwoning en linde met boomkapel

Perstraat 52 (Beveren)
Boerenwoning met ruim, met gras begroeid voorerf met aan de ingang typisch knoestige lindeboom met houten Mariakapelletje. Deur van boerenwoning met neoclassicistische omlijsting van arduin met 1869 gedateerde fries.


ID: 301169 | Landschappelijk element

Wilg als kapelboom in de Prosperpolder

Polderdijk (Beveren)
Langs een onverharde weg vertrekkende van de Polderdijk staat in een weilandperceel een solitaire smalbladige wilg. Mogelijk maakte de wil deel uit van een bomenrij op de perceelsgrens met de aangrenzende akker. Aan de stam is een kleine boomkapel bevestigd.