Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7113 resultaten


ID: 132458 | Landschappelijk element

Treures als vredesboom

Oostvleterendorp (Vleteren)
Op Oostvleterendorp staat bij het oorlogsmonument, aan de inkom van het kerkhof, een boom. Het is een grillig gevormde treures die er na de Eerste Wereldoorlog als vredesboom werd geplant.


ID: 31571 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Sperlakenstraat 1 (Vleteren)
Hoevetje met losse, lage bestanddelen, opgesteld rondom een onverhard erf; ten zuiden bereikbaar via onverharde erfoprit. Ten oosten afgesloten door middel van doornhaag. Ten westen, drenkplaats.


ID: 201064 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats Westvleteren

St.-Maartensstraat (Vleteren)
Belgische militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats met rechthoekige plattegrond kan betreden worden via een smeedijzeren hek, gevat tussen twee hardstenen pijlers. De graven staan in dubbele rijen, rug aan rug opgesteld. Tegen de noordoostelijke muur staat een calvariekruis onder een grote opgaande boom.


ID: 31623 | Bouwkundig element

Herberg

Steenstraat 17 (Vleteren)
Voormalige herberg van het type afspanning, zie oude reclameborden en gekasseid voorerfje. Achterliggende omhaagde tuin met resten van boomgaard en moestuin.


ID: 31624 | Bouwkundig element

Hoeve

Tempelstraat 13 (Vleteren)
Hoevetje met losse, lage bestanddelen U- vormig opgesteld rondom een begraasd erf, bereikbaar via oprit ten zuidoosten, met toegangshek tussen twee knotpopulieren. Drenkplaats ten westen. Vervallen toestand.


ID: 31575 | Bouwkundig element

Hoeve Westhof

Veurnestraat 24 (Vleteren)
Historische, oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen. Ten zuiden en zuidwesten, rest van omwalling.


ID: 31578 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Wippe 7 (Vleteren)
Hoevetje met losse, lage bestanddelen rondom een begraasd erf; bakstenen stoep voor het boerenhuis. Ten zuiden en ten zuidwesten, afgezet met doornhaag. Ten westen, drenkplaats. Omhaagde moestuin ten noorden en ten noordoosten van het boerenhuis. Kerselaar voor het boerenhuis.


ID: 31625 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Rectrudis met kerkhof

Woestendorp (Vleteren)
Georiƫnteerd bedehuis middenin een omhaagd kerkhof met onder meer Franse oorlogsgraven, ten oosten van dorpsplein. Geplaveid westelijk kerkpad. Hallenkerk van 1921-1923 naar ontwerp van architecten J. en W. Vercoutere, met gotische westtoren van 1447 . De gotische kerk uit begin 15de eeuw werd tijdens de Eerste Wereldoorlog verwoest met uitzondering van de westtoren, waarna ze grosso modo naar vooroorlogs patroon werd heropgericht.


ID: 37842 | Bouwkundig element

Hoeve Den Hof

't Hof 9 (Voeren)
Een gebouw van baksteen onder zadeldak, in kern van de eerste helft 18de eeuw.


ID: 132162 | Landschappelijk element

Veekeringen in 's-Gravenvoeren

's Gravenvoeren (Voeren)
De veekeringen van meidoorn staan op vele plaatsen in 's Gravenvoeren. De geschoren hagen staan meestal op de perceelsgrens van weilanden. De functie van de weerhagen is het vee op de weide te houden.