1046 resultaten
ID: 10594 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Neerloop 12-13 (Lier)
Omgrachte hoeve met losstaande bestanddelen, in kern zeker opklimmend tot de 17de eeuw, doch herhaaldelijk aangepast. De site is toegankelijk via een half verharde toegangsdreef met opgaande lindes.
ID: 10591 | Bouwkundig element
Neerloop 3 (Lier)
Achterin gelegen woonstalhuis met losstaande schuur ten oosten van aarden erf, omgeven door akkers met veevoedergewassen. Moestuin ten zuiden van woonstalhuis.
ID: 10592 | Bouwkundig element
Neerloop 8 (Lier)
Omgrachte hoeve met losstaande bestanddelen, in kern opklimmend tot de 17de eeuw; woonstalhuis naar verluidt afgebrand in 1760, nadien heropgebouwd.
ID: 10604 | Bouwkundig element
Paaiestraat 55 (Lier)
Oorspronkelijk langgestrekte hoeve met latere schuur, moestuin en deels omhaagde voortuin.
ID: 10611 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Ravenstijn 1 (Lier)
Domein met neoclassicistisch landhuis, koetshuis, boswachterswoning, kapel, als folly opgetrokken toilet, een hoeve met deels ommuurde moestuin en relict van een hoogstamboomgaard, bereikbaar via een korte dreef. Park met deels bewaarde oudere walgracht, heringericht in laat-landschappeijke stijl met vijvers, tuinbruggen, parkbos, bomenrijen en bomengroepen, centraal gazon en solitaire monumentale bomen, standbeeld en bewaard toegangshek.
ID: 10640 | Bouwkundig element
Smedenstraat 26 (Lier)
Eertijds langgestrekte hoeve, ingeplant op deels afgepaald domein. Aarden erf met woonstalhuis, bakhuisje, boomgaard en moestuin.
ID: 10682 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Vredebergstraat 6-8 (Lier)
Eertijds deel uitmakend van de kloosterschool van het Vredebergklooster, heden L-vormig complex onder aaneengesloten zadeldaken, uit de eerste helft van de 19de eeuw.
ID: 74208 | Bouwkundig element
Gentse Steenweg 1 (Lierde)
Omvangrijke bakstenen hoeve onder snijdende pannen zadeldaken met twee binnenplaatsen en nog enkele losstaande bedrijfsgebouwen.
ID: 33434 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Appensvoordestraat 161 (Lievegem)
Landhuis, gelegen in een mooie tuin met vijver en in de omgeving van het huis een oude Japanse notenboom. Volgens de huidige eigenaar, bewaarde geveltekening en tuinontwerp van jonker G.P.E. Odemaer uit de tweede helft van de 18de eeuw. Tuin toegankelijk via ijzeren hek tussen bepleisterde en blauw-wit geschilderde hekpijlers.
ID: 33428 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Appensvoordestraat 71-75 (Lievegem)
Kasteel gelegen op een terp in een omwald park met grote vijver. Bepleisterd en geschilderd kasteel van twee onderkelderde bouwlagen in zijn huidige staat daterend uit begin 19de eeuw in empirestijl. Naast de gedeeltelijk ommuurde moestuin, oranjerie uit begin 19de eeuw met kleurrijke gevel, geritmeerd door rondboogarcade van zeven traveeën op Toscaanse zuilen; ernaast hovenierswoning uit begin 19de eeuw.