Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2943 resultaten


ID: 35219 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Petrus en Paulusparochie met tuin

Hansbekedorp 13 (Deinze)
Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder overkragend zadeldak, verbouwd in de eerste helft 19de eeuw, doch met kern uit de 17de of 18de eeuw. Bijgebouw en serre uit tweede helft 19de eeuw. Ommuurde pastorietuin.


ID: 38276 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Bartholomeusparochie met tuin

Heerdweg 9 (Deinze)
Statig dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak rechts met ruime beboomde tuin naast het kerkhof, naar ontwerp van architect J. Haché van 1901.


ID: 38251 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus met kerkhof

Leernsesteenweg 212A (Deinze)
Transeptloze basilicale kerk met driebeukig schip van vijf traveeën met ingebouwde toren, ingeplant op de rooilijn van de straat met een omringend kerkhof, lage bakstenen ommuring en ijzeren hek tussen pijlertjes. Huidige neoromaanse kerk gebouwd in 1845 naar ontwerp van architect L. Minard ter vervanging van het oude, bouwvallige romaanse kruiskerkje dat toen gesloopt werd. Ommuurd kerkhof omheen de kerk met tegen het koor een calvarie en verder een collectie aan 20ste-eeuwse graftekens.


ID: 38106 | Bouwkundig element

Pastorie

Leernsesteenweg 58 (Deinze)
Voormalige pastorie, gebouwd in 1911. Tweekleurig bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met brede uitspringende zijrisalieten onder driehoekig fronton. Rechts muur met ingebouwde kapel met gepolychromeerd Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met Kind.


ID: 38014 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Markt 12 (Deinze)
Neoclassicistisch dubbelhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 38300 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Bartholomeus met kerkhof

Martelarenplein 7 (Deinze)
Voorheen omwalde kerk, ingeplant ten zuiden van het huidige Martelarenplein, met omringend kerkhof afgesloten door een laag muurtje. De oude kerk stortte in 1615. Heropbouw en uitbreiding vanaf 1620 naar ontwerp van J. De Mol, pastoor-deken en architect. De plattegrond ontvouwt een driebeukige hallenkerk van drie traveeën met westtoren en ten zuiden aangebouwde doopkapel, een licht uitspringend transept van één travee en een vlak afgesloten koor van één travee met flankerende sacristieën. Ommuurd en vergroend kerkhof omheen de parochiekerk met een collectie aan 20ste-eeuwse grafstenen.


ID: 35124 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Mauritius en Gezellen met kerkhof

Nevelemarkt 1 (Deinze)
Oorspronkelijk romaanse kruiskerk van Doornikse steen met kern opklimmend tot de 12de of de 13de eeuw, doch reeds vroeger vermeld. Hallenkerk met driebeukig schip van drie traveeën, een transept van één travee met vierkante kruisingstoren, een vlak afgesloten koor van één travee met aangebouwde sacristieën, traptorentje in oksel van koor en noordelijke sacristie. Ommuurd kerkhof omheen de parochiekerk met een collectie van 19de en 20ste-eeuwse graftekens.


ID: 38068 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Amandus en Sint-Jobparochie

Nieuwstraat 8 (Deinze)
Achterin gelegen dubbelhuis met voortuin, afgesloten door bakstenen muur en ijzeren hek en siertuin. Ontpleisterde bakstenen lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, van 1853.


ID: 38118 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Jan-Baptist met kerkhof

Ooidonkdreef 1D (Deinze)
De neogotische kerk, gebouwd in 1877-1880 naar ontwerp van architect A. Van Assche en ingeplant op de historische site van het oude, tot de 12de eeuw opklimmende kerkje, vormt de kern van het vroegere dorp Sint-Maria-Leerne.


ID: 38124 | Bouwkundig element

Hovenierswoning en oranjerie van het kasteel van Ooidonk

Ooidonkdreef 26 (Deinze)
Voormalige hovenierswoning met moestuin, bloemisterij en oranjerie van het kasteel van Ooidonk, gelegen ten noorden van de huidige ingang, op de plaats van de vroegere moestuin en boomgaard, met afzonderlijke bruine beukendreef. Huidig ommuurd domein vermoedelijk aangelegd begin 19de eeuw.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.