Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7113 resultaten


ID: 131987 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag als veekering

Berg 23-25 (Voeren)
De scheerhaag als erfafsluiting is aangeplant langs de perceelsgrens van een hoeve. De meidoornhaag staat langs de huisweide, heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 132360 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Berneauweg, Dalhemerweg (Voeren)
De houtkant staat op het talud op de valleirand van 'De Beek'. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout van veldesdoorn, opvallend veel hakhout van iep en gewone robinia, opgaande bomen van gewone robinia, eenstijlige meidoorn, hakhout van zoete kers, opgaande bomen van gewone es, hakhout van boswilg, opgaande bomen van Canadapopulier, hakhout van gewone hazelaar, opgaande zomereiken van meer dan 3m omtrek, hakhout en opgaande bomen van gewone esdoorn, kruisbes, roos, gewone kardinaalsmuts, schietwilg en sleedoorn.


ID: 132383 | Landschappelijk element

Houtkant op steilrand langs de Berwijn

Berwijnstraat, Voerenstraat (Voeren)
De gemengde houtkant op de linker oever van de rivier de Berwijn bestaat uit opgaande en geknotte bomen van zomereik, hakhout van hazelaar, knotbomen van gele bindwilg en knotbomen en hakhout van winterlinde. Het hakhout van een winterlinde meet 560 cm omtrek. Gewone haagbeuk, zoete kers, fijnspar en Canadapopulier komen voor als opgaande bomen. Gewone robinia in zowel hakhout als als opgaande bomen, olm, lork, gewone es (hakhout, opgaande en geknotte bomen) en hakhout van veldesdoorn, zwarte els en kraakwilg komen voor. In het talud is er een restant van een veekering bestaande uit eenstijlige meidoorn. Er is een natuurrijke verrijking van schietwilg.


ID: 132232 | Landschappelijk element

Opgaande zomerlinde bij wegkruis

Bijsstraat (Voeren)
De opgaande zomerlinde is aangeplant op een kruispunt van wegen. Ten oosten van de boom bevindt zich in de wegberm een ijzeren wegkruis. De boom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 131974 | Landschappelijk element

Geschoren afsluitingshaag bij kerkhof Remersdaal

Born (Voeren)
De geschoren meidoornhaag sluit het kerkhof van Remersdaal af. Er is een natuurlijke bijmenging van hazelaar, gewone es en sleedoorn.


ID: 131787 | Landschappelijk element

Hazelaar bij herenhuis

Born 1 (Voeren)
De oude hazelaar staat in de voortuin van een herenhuis. De natuurlijk gevormde heester heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object. De hazelaar werd aangeplant in functie van de notenproductie.


ID: 131721 | Landschappelijk element

Twee op  stam gezette taxussen bij pastorie Remersdaal

Born 14 (Voeren)
De twee op stam gezette taxussen staan bij de pastorie van Remersdaal. De taxussen hebben mooie representatieve groeivormen en zijn beeldbepalend.


ID: 131750 | Landschappelijk element

Houtkant op talud holle weg

Bounder (Voeren)
De gemengde houtkant staat op de berm van een holle weg die reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris ingetekend was. De weg loopt hier parallel met een zijbeek van de Gulp. Net ten oosten van de houtkant mondt deze zijbeek uit de de Gulp en kruist de weg de beek. De weg loopt richting de spoorlijn. Op de 19de- en 20ste-eeuwse topografische kaarten staat de houtkant bij de holle weg langs de beek telkens ingetekend. De houtkant bestaat uit opgaande en geknotte zomereiken. De geknotte zomereiken hebben een omtrek tot 240 cm (gemeten op 150 cm). Knotbomen van gewone haagbeuk met omtrek tot 250 cm (gemeten op 150 cm) en hakhout van gewone hazelaar komen voor. Opgaande bomen en knotbomen van gewone es met omtrek tot 270 cm (gemeten op 150 cm) en knotwilgen met omtrek tot 390 cm (gemeten op 150 cm) zijn andere karakteristiek soorten van de houtkant.


ID: 131751 | Landschappelijk element

Meerstammige beuk

Bounder (Voeren)
De meerstammige beuk staat op de perceelsgrens tussen twee landbouwpercelen. De boom heeft een bijzondere groeivorm als gevolg van natuurlijke oorzaken. De boom maakt deel uit van een haagrelict.


ID: 131752 | Landschappelijk element

Knoteik als hoekboom

Bounder (Voeren)
De knoteik is als hoekboom aangeplant in de kadastrale hoek van een landbouwperceel. De geknotte eik heeft een mooie representatieve groeivorm.