16624 resultaten
ID: 7028 | Bouwkundig element
Koningin Astridplein 26 (Antwerpen)
Inkompartij, samengesteld uit twee vierkante paviljoenen en smeedijzeren hekken met vast bovengedeelte in art nouveau naar ontwerp van Emile Thielens en Emiel Van Averbeke, uitgevoerd in 1903 naar licht gewijzigd ontwerp van 1899.
ID: 7038 | Bouwkundig element
Koningin Astridplein 26 (Antwerpen)
Egyptische tempel, overwegend bestemd voor grote Afrikaanse diersoorten, naar ontwerp van K. Servais, van 1855-56. Het gebouw moest verwijzen naar de streek van herkomst der dieren.
ID: 7040 | Bouwkundig element
Koningin Astridplein 26 (Antwerpen)
Gebouw voor lama's, guanaco's en alpaca's naar ontwerp van Emile Thielens, van 1890 en de daarop volgende jaren, afgesloten met blinde muur zijde Ploegstraat; op enkele vereenvoudigingen van het sierschrijnwerk na bleven oorspronkelijke vorm en karakter bewaard.
ID: 7046 | Bouwkundig element
Koningin Astridplein 26 (Antwerpen)
Panoramapark ontworpen en uitgevoerd in 1908 onder leiding van Emile Thielens en tuinarchitect L. Blockx. Opgevat als een golvende vallei tussen hoge namaakrotswanden van beton, overspannen door een rustiek uitziende betonnen brug met balustrade in imitatieboomstructuur; bouwwijze volgens systeem Hennebique.
ID: 215422 | Bouwkundig element
Koningin Astridplein 26 (Antwerpen)
Noordwaarts van het gebouw voor lama's, guanaco's en alpaca's, bevindt zich een uitgang naar de Ploegstraat geflankeerd door twee monumentale heraldische leeuwen door J. Lambeaux.
ID: 7051 | Bouwkundig element
Koningin Astridplein 27 (Antwerpen)
Begrensd door het Koningin Astridplein aan de noordzijde, Pelikaansstraat aan de westzijde en Dierentuin aan de oostzzijde. De eerste Belgische spoorlijn, het segment Brussel-Mechelen, werd ingehuldigd op 5 mei 1835; op 3 mei 1836 volgde het segment Mechelen-Antwerpen.
ID: 7057 | Bouwkundig element
Koningin Elisabethlei 26 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Max von der Becke, naar een ontwerp door de architect Jean-Laurent Hasse uit 1911. Het imposante gebouw is vrijstaand ingeplant in een parktuin, die tot tegen de bebouwing van de Harmoniestraat reikt.
ID: 102307 | Bouwkundig element
Koraalplaats 1-28, 29 (Antwerpen)
De als stadsgezicht beschermde Koraalplaats vormt binnen het tussen de Schijn en het Rivierenhof gelegen historische stegenpatroon van Deurne-Dorp zuidwaarts van de Turnhoutsebaan, het jongste tracé. De toegang tot de steeg wordt gekenmerkt door stenen huisjes met een minstens tot de vroege 19de eeuw opklimmende kern, in de jaren 1970 omgevormd tot Volksmuseum Turninum. Tussen de bescheiden arbeiderswoningen, die sterk variëren in bouwperiode en stijl, is nog één houten servitudewoning bewaard.
ID: 4254 | Bouwkundig element
Korte Doornikstraat 4 (Antwerpen)
Scheidingsmuur Veemarkt nummer 15: oude kern met onder andere zandstenen kloosterkozijn met getralied bovenlicht, ontlastingsboog en sponning (tweede helft van de 16de eeuw tot de 17de eeuw).
ID: 5281 | Bouwkundig element
Korte Gasthuisstraat 1 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl op de hoek van Korte Gasthuisstraat en Groendalstraat, naar een ontwerp door de architecten Karel Van Riel en Maurice Janssens uit 1935. Opdrachtgever was Georges René Charles Julien Demaerel (°1902), bediende van beroep. De werken werden uitgevoerd door de aannemer Herman Jan Antoon Greeve uit de Rodestraat. Het programma omvat een winkel en vijf appartementen.