Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

8061 resultaten


ID: 27692 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Meldenstraat 59 (Oudenaarde)
Voormalige hoeve van het langgeveltype uit midden 19de eeuw van tien traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak met licht getoogde muuropeningen en blinde lunetten.


ID: 27806 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Monseigneur Lambrechtstraat 12 (Oudenaarde)
Hoeve met losse bestanddelen, walgrachten merendeels gedempt. Opvallende erfbegrenzing aan de straat: haag met vijf hoge haagbeuken. IJzeren toegangshek aan twee overhoekse, vierkante bakstenen hekpijlers met piramidale top. L-vormige stalvleugel, deels herbouwd in 20ste eeuw. Gewit bakstenen bakhuis van het tweedelige type.


ID: 27803 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Monseigneur Lambrechtstraat 8 (Oudenaarde)
Imposante gesloten hoeve op nog gedeeltelijk omgracht rechthoekig erf. Voortzetting van een oudere hoeve, het omstreeks 1777 verdwenen zogenaamd 't Oud Hof, een rechthoekige omgrachte hoeve die circa 300 meter ten oosten lag van het huidige bedrijf. Vrij authentiek bakstenen gebouwencomplex onder pannen zadeldaken, voor een groot deel opgericht in de 18de eeuw en aangevuld in de loop van de 19de eeuw.


ID: 27725 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Mullemstraat 18 (Oudenaarde)
Omhaagde hoeve met losse bestanddelen in U-vorm, in kern uit tweede helft 18de eeuw. Verankerde baksteenbouw met geelgeschilderde gevels op gepikte plint onder pannen zadeldaken. Achterin gekasseid en met gras begroeid erf gelegen boerenwoning in L-vorm, vroegere stal heden ook woongedeelte. Verder nog twee dwarsschuren en bakhuis.


ID: 27726 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Mullemstraat 19 (Oudenaarde)
Achterin gelegen hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw met losse bestanddelen rond groot vierkant erf. Geheel staat op de plaats van het vroegere neerhof van het zogenaamd Klein Kasteelke en was de enige toegang tot het versterkte kasteel. Van de oorspronkelijke hoevegebouwen uit de eerste helft van de 17de eeuw is behalve de vierkante vorm niets overgebleven. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Deels ommuurd erf toegankelijk via gietijzeren hek tussen bakstenen pijlers.


ID: 27466 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Nestor De Tièrestraat 124-126, 124A (Oudenaarde)
Hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw met losse bestanddelen, gekasseid en met gras begroeid erf. Dwarsschuur onder zadeldak met centrale korfboogpoort. Achterin gelegen onderkelderde boerenwoning van circa 1840 van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Stal en vroeger wagenhuis onder mank zadeldak met duivenhok.


ID: 27472 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ohiostraat 178 (Oudenaarde)
Hoeve van circa 1830 met losse bestanddelen en gekasseid erf. Boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak en flankerend dienstgebouw ten oosten. Ten zuidoosten, L-vormige dwarsschuur onder zadeldak, oostelijk deel met schijnvoegen.


ID: 27476 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Omloop 17-21 (Oudenaarde)
Hoeve met losse bestanddelen minstens uit de eerste helft van de 19de eeuw achterin ijzeren hek aan straat gelegen. Baksteenbouw met verankerde gewitte gevels. Boerenwoning van acht traveeën onder mank zadeldak. Grote stal van negen traveeën onder schilddak en stal en dwarsschuur onder mank zadeldak. Vervallen bakhuis onder verspringend zadeldak.


ID: 27478 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Omloop 49 (Oudenaarde)
Achter ijzeren hek aan bakstenen pijler in grote begraasd erf gelegen voormalige hoeve met losse bestanddelen van de jaren 1850. Baksteenbouw met verankerde gewitte gevels onder pannen zadeldaken.


ID: 27765 | Bouwkundig element

Hof Godefrood

Ooikestraat 17 (Oudenaarde)
Aan de straat gelegen U-vormige hoeve met losse bestanddelen, in kern uit de 18de eeuw en later aangepast. Hoge dwarsschuur uit de 19de eeuw onder afgewolfd zadeldak. Vooraan middenin erf gelegen naar het zuiden georiënteerde duiventoren uit de tweede helft van de 19de eeuw op regenput.