Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

870 resultaten


ID: 40238 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Motte De Borght of De Burcht met cottagevilla

Reedijk 10 (Merchtem)
Villa, kadastraal geregistreerd in 1884, bereikbaar door een ijzeren hek tussen bakstenen pijlers gevolgd door een beboomde dreef, gelegen op een historische, omgrachte motte met een bescheiden landschappelijke beplanting.


ID: 304007 | Bouwkundig element

Brouwerswoning As-Ale

Stoofstraat 19 (Merchtem)
Burgerhuis, kadastraal geregistreerd in 1917 in opdracht van Victorine De Moor, weduwe van brouwer Frans Van Hamme. De woning paalde aan de bedrijfsgebouwen van de voormalige brouwerij As-Ale, die tijdens de jaren 1980 werden gesloopt.


ID: 76629 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein Appelkot

Terspelt 25 (Merchtem)
Ten zuidoosten van de dorpskern van Merchtem bevindt zich het historische domein Hof ter Spelt, ook zogenaamd Appelkot, met de behouden structuur van een middeleeuwse, omgrachte kasteelmotte. Het landhuis en het koetshuis, evenals de landschappelijke tuinaanleg dateren van rond 1860.


ID: 89994 | Bouwkundig element

Klooster

Baljuw Vermeulenstraat 3 (Meulebeke)
Kloostergebouw opgetrokken in 1937-1939 door de Tieltse architect Albert Impe, samen met een nieuwe lagere meisjesschool en feestzaal op het terrein dat doorloopt tot aan de Karel van Manderstraat. Dit vormt een nieuw bijhuis van het moederklooster van de Zusters van het Geloof van Tielt, die het bestuur van de meisjesschool overnemen van de Zusters van Liefde van Heule. Het klooster- en schoolcomplex wordt ingehuldigd op 17 september 1939.


ID: 90156 | Bouwkundig element

Tuin met lourdesgrot

Oostrozebekestraat (Meulebeke)
Achter "Fietsenhandel Leon Sagaert", tuin die zich uitstrekt tot aan de wijk Bloemenhove, naar verluidt vanaf de jaren 1980 aangelegd.  Vijver waarrond onder meer gietijzeren kruisen, calvariekruisen en heiligenbeelden.


ID: 90170 | Bouwkundig element

Villa

Oude Pittemstraat 38 (Meulebeke)
Vrijstaande eengezinswoning gebouwd naar ontwerp (1974) van architect Arthur Degeyter (Sint-Andries). In aangelegde tuin met hagen en bomen geïntegreerd woonhuis op grondplan met in- en uitspringende gevelvelden en platte bedaking.


ID: 302298 | Bouwkundig element

Dorpskom Westende-Bad

Badenlaan, Cottagelaan, Duinenlaan, Henri Jasparlaan, Kursaallaan, Portiekenlaan (Middelkerke)
De dorpskom van Westende-Bad bestaat voornamelijk uit losstaande villa’s te midden van groen en kronkelende paden met centraal de neoromaanse Sint-Theresiakapel. De wijk werd zwaar getroffen tijdens de Eerste Wereldoorlog maar werd heropgebouwd naar vooroorlogs model.


ID: 54873 | Bouwkundig element

Villa

Bassevillestraat 7 (Middelkerke)
Villa in laag ommuurde tuin; in 1921 heropgebouwd met Anglo-Normandische inslag. Gele baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen op verhoogde begane grond. Gevarieerd gevelspel onder meer beraapte verdieping met pseudovakwerk in centraal dakvenster onder afgesnuite topgevel; overhoekse driezijdige erker met bekronend balkon.


ID: 54876 | Bouwkundig element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Visitatieparochie

Dorpsplein 19 (Middelkerke)
Pastorie, heropgebouwd in 1920 naar ontwerp van architecten C. Pil en H. Carbon. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Baksteenbouw met in- en uitspringende gevelpartijen met neo-Vlaamserenaissance-invloeden.


ID: 55155 | Bouwkundig element

Kasi Yango

Duinenlaan 85 (Middelkerke)
Cottage uit 1937; midden in tuin, bereikbaar via verhoogd en betegeld pad.