Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7112 resultaten


ID: 131960 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag van meidoorn

Hoofstraat 13 (Voeren)
De geschoren afsluitingshaag van meidoorn sluit het erf aan de straatzijde af. De haag heeft een zeer dicht plantverband.


ID: 301580 | Landschappelijk element

Tamme kastanjedreef bij Kasteel van Teuven

Hoofstraat 15-17 (Voeren)
De toegangsdreef verbindt de hoofdstraat van het dorp met het Kasteel van Teuven. De halfverharde dreef heeft aan elke zijde een rij tamme kastanjes.


ID: 131659 | Landschappelijk element

Opgaande eik als kruisboom

I gen Treut (Voeren)
De opgaande eik is aangeplant op een kruispunt van halfverharde wegen. De boom markeert het kadastrale bosperceel. Aan de boom is een houten kruis bevestigd. De eik heeft een bijzondere treurgroeivorm.


ID: 131661 | Landschappelijk element

Knotes op talud

I gen Treut (Voeren)
De knotes is aangeplant op een talud tussen graslanden in de Gulpvallei. De geknotte boom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 131662 | Landschappelijk element

Opgaande es als hoekboom

I gen Treut (Voeren)
De opgaande es is aangeplant als hoekboom van een weiland in de vallei van de Gulp. De boom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 131663 | Landschappelijk element

Houtkant van es op talud

I gen Treut (Voeren)
De houtkant is aangeplant op een talud tussen graslanden, in de vallei van de Gulp. Een omvangrijke knotboom van gewone es is beeldbepalend.


ID: 131665 | Landschappelijk element

Twee opgaande Canadapopulieren

I gen Treut (Voeren)
De twee opgaande Canadapopulieren staan op de perceelsgrens van een weiland in de Gulpvallei. De bomen hebben omtrekken van 344 cm en 480 cm. De hoogtes variƫren tussen 41 en 42 m. Beide bomen hebben mooie representatieve groeivormen en zijn beeldbepalend.


ID: 304602 | Landschappelijk element

Geknotte boswilg en hakhout van hazelaar

I gen Treut (Voeren)
De lage knotboom van boswilg staat langs de holle weg I gen Treut. Het betreft een bijzondere variƫteit van boswilg, namelijk Salix caprea spacelata. Meer noordelijk staat in dezelfde houtkant hakhout van hazelaar.


ID: 304604 | Landschappelijk element

Gelegde meidoornhaag

I gen Treut (Voeren)
De geschoren meidoornhagen zijn aangeplant als veekering bij een weiland langs de Gulp. De functie van de weerhaag is het vee op de weide houden. Deze haag heeft relicten van gelegde hagen. Deze hebben mooie representatieve groeivormen en zijn beeldbepalende objecten in het Voerense landschap. Het netwerk van hagen refereert aan het historisch landschapsbeeld zoals nog zichtbaar op historische kaarten.


ID: 304642 | Landschappelijk element

Rij knothaagbeuken langs holle weg

I gen Treut (Voeren)
Langs de zuidzijde van de holle weg staat een rij met minstens 25 geknotte haagbeuken. De bomen staan op de kruin van de holle weg die de voorde over de Gulp met de hoeve Gieveld verbindt. De geknotte haagbeuken hebben een gemiddelde omtrek van 214 cm. In deze rij komt eveneens hakhout van Spaanse aak, opgaande beuk (met een omtrek van drie meter, gemeten op 150 cm hoogte) en hakhout van gewone es (met omtrek 301 cm, gemeten op 20 cm hoogte) voor.