Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4197 resultaten


ID: 4816 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw in eclectische stijl

Arenbergstraat 38 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in eclectische stijl opgetrokken in opdracht van Louis Somers, naar een ontwerp door de architect Ernest Pelgrims uit 1902. Gesloopt voor een nieuwbouwcomplex.


ID: 4819 | Bouwkundig element

Pakhuis in eclectische stijl

Arsenaalstraat 3 (Antwerpen)
Pakhuis in eclectische stijl op de hoek van de Arsenaalstraat en de Verbrande-Entrepotstraat, gebouwd in opdracht van de weduwe Louis André, naar een ontwerp door de architecten Jean Baptiste en Emile Vereecken uit 1898. Het gebouw onderging in 2002-2004 een structureel ingrijpende renovatie tot distributiecentrum en kantoren van de firma Theo Eyewear, naar een ontwerp door Veelaert Architecten.


ID: 6438 | Bouwkundig element

Hoekhuis en rijwoning in eclectische stijl

Arthur Goemaerelei 1-3 (Antwerpen)
Geheel van een hoekhuis en een rijwoning in eclectische stijl, vermoedelijke gebouwd als opbrengsteigendom met winkels en huurwoningen, in opdracht van de heer Sneyers. Het ontwerp van de architecten Arthur Vander Heyden en Laurent Duvivier dateert volgens de bouwaanvraag uit 1908.


ID: 6462 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Arthur Goemaerelei 10 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de boekhouder Wilhelm Mayer, naar een ontwerp van architect Jan Frans Sel-Caluwaerts uit 1907. De rijwoning met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën, telt drie bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 213734 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Arthur Goemaerelei 101 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, dat oorspronkelijke deel uitmaakte van een geheel van drie rijwoningen, volgens de bouwaanvraag van 1910 opgetrokken door aannemer Eugène Van Beylen. Opdrachtgever van nr. 101 was G. Verhoeven, en van nr. 103 een zekere Kesseler, daar waar nr. 105 door Van Beylen voor eigen rekening werd gebouwd als privéwoning.


ID: 6439 | Bouwkundig element

Herenhuis in eclectische stijl

Arthur Goemaerelei 13 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Louis de Hasque, naar een ontwerp door architect Louis De Vooght uit 1912. De woning van het type stadsvilla in halfopen bebouwing, telt drie traveeën aan de straat en vier bouwlagen, waarvan de bovenste deels is uitgewerkt als een pseudo-mansarde.


ID: 6440 | Bouwkundig element

Burgerhuis in eclectische stijl

Arthur Goemaerelei 15 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van 'sous-archiviste' Louis Bisschops, naar een ontwerp van architect Guillaume Rooses uit 1906. De rijwoning met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën, telt een souterrain en twee bouwlagen onder een leien zadeldak.


ID: 213715 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Arthur Goemaerelei 17 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, volgens de bouwaanvraag van 1907 opgetrokken door aannemer Petrus Franciscus Fierens-De Hert, in opdracht van Christiaan Theodoor Wold. De rijwoning telt drie bouwlagen en drie traveeën onder een zadeldak.


ID: 6465 | Bouwkundig element

Rust- en verzorgingstehuis Vinck-Heymans

Arthur Goemaerelei 18 (Antwerpen)
Oorspronkelijk pensionaat voor meisjes uit de betere kringen, opgericht door de Congrégation des Réligieuses de Notre Dame de Sion. Het hoofdgebouw in eclectische stijl werd opgetrokken naar een ontwerp door de architecten August Cols en Alfried Defever uit 1907.


ID: 213716 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Arthur Goemaerelei 19 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Ch. Van den Wouwer, naar een ontwerp van architect Edouard Claes uit 1907. De rijwoning telt drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder een zadeldak.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.