Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9354 resultaten


ID: 24234 | Bouwkundig element

Hoeve naar ontwerp van E. Apers

Tuimelarestraat 26 (Moorslede)
Hoeve van 1921, ontworpen door architect E. Apers met vanaf de Breulstraat een semigesloten uitzicht. Teruggaand op de regionale hoevebouw met volgende opstelling: losse, lage bestanddelen rondom een onverhard erf; boerenhuis met achtergelegen bakhuis, stallen, ast en schuur respectievelijk ten noorden, westen, noordwesten en oosten; door lindebomen beschaduwde erftoegangen ten zuiden en noordoosten.


ID: 24248 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Waterstraat 73 (Moorslede)
Hoeve met losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen), U-vormig opgesteld rondom een omhaagd, onverhard erf. Erftoegang ten zuiden tussen twee grote lindebomen.


ID: 24249 | Bouwkundig element

Hoeve, bunker en kapel

Waterstraat 80 (Moorslede)
Semigesloten hoeve met U-vormige opstelling van de lage, gebouwen van donkere baksteen opgesteld rondom een onverhard erf; centraal grasperk, waarschijnlijk voormalige vaalt. Achter het boerenhuis in het populierenbosje, betonnen Duitse twee-kamerbunker van de Eerste Wereldoorlog. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart en de Atlas der Buurtwegen, evenwel met een andere opstelling.


ID: 24250 | Bouwkundig element

Hoeve en Mariagrotje

Waterstraat 81 (Moorslede)
Semigesloten hoeve met lage bakstenen bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom een deels met beton verhard erf. Erftoegang ten zuidwesten. Ten zuiden, boerenhuis in omhaagd voortuintje met onder meer Mariagrotje, daterend van na de Eerste Wereldoorlog; vijf traveeën onder zadeldak.


ID: 24236 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Werviksestraat 8 (Moorslede)
Boerenarbeiderswoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de Werviksestraat, mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Verankerde rode baksteenbouw.


ID: 13608 | Bouwkundig element

Hoeve Domen

Hendrik Consciencelaan 107 (Mortsel)
Hoeve uit de 19de eeuw, bestaande uit woonstalhuis met merkwaardige vierkante duiventoren van drie bouwlagen onder pannen zadeldak, gedateerd 1854.


ID: 38543 | Bouwkundig element

Hoeve

Beenstraat 2 (Nazareth)
Vermoedelijk site met walgracht opklimmend tot de late middeleeuwen. Heden nog sporen van een haast vierkante omwalling met toegangshek. IJzeren hek aan geschilderde gemetste hekpijlers met bolbekroning. Van de gebouwen bleef alleen het schuur- en stalgedeelte bewaard.


ID: 38545 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Biezenstraat 1 (Nazareth)
Hoevetje met losse bestanddelen met aangepast woonhuis en behouden oude schuur op een deels met gras begroeid erf. Woonhuis van zeven traveeën onder zadeldak, in kern mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw. Ten oosten, oude schuur met nog gewitte gevels op gepikte plint, onder zadeldak tussen zijaandaken met vlechtingen, daterend uit de 18de eeuw.


ID: 38550 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Boeregemstraat 26 (Nazareth)
Tussen de Leebeek en de grens met Ouwegem gelegen hoeve met losstaande bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf met mestvaalt.


ID: 38552 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bosstraat 3 (Nazareth)
Thans verwaarloosde hoeve met losstaande bestanddelen met woonhuis ten noordoosten en grote schuur met stallen ten zuidoosten van het deels begraasde en gekasseide erf.