Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

64094 resultaten


ID: 85132 | Bouwkundig element

Hoeve

Wetterensteenweg 120 (Wetteren)
Wat achterin gelegen voormalige hoeve teruggaand tot de 18de eeuw, heden horende bij een bungalow van 1967 op nummer 120 en in gebruik als bergplaats.


ID: 85130 | Bouwkundig element

Hoeve Schollaertshof

Wetterstraat 27 (Wetteren)
Zogenaamd "Schollaertshof", voormalige hoeve van de familie Schollaert gelegen in het landelijk gehucht Overbeke nabij de spoorlijn Mechelen-Gent. Circa 1916 werd het boerenhof door de familie Schollaert gelegateerd aan de zusters van Houthulst om er een kleinschalig klooster met rustoord voor minderbegoeden uit het gehucht in te richten.


ID: 85134 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zavelstraat 2 (Wetteren)
Voorheen omgrachte pachthoeve, bestaande uit losse bestanddelen, waaronder een boerenwoning met 17de- of 18de-eeuwse kern en 20ste-eeuwse landgebouwen. De kleine tegen de westelijke walgracht aangebouwde stal werd vóór 1950 afgebroken en iets meer naar het oosten op groter grondplan herbouwd. De oude walgrachten zijn heden grotendeels gedempt, aan linkerzijde bleef een restant bewaard.


ID: 85136 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zavelstraat 26 (Wetteren)
Hoeve met deels omhaagd en beboomd erf, toegankelijk via ijzeren hekken tussen vernieuwde pijlers. Hoeve teruggaand tot de 18de eeuw.


ID: 85135 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zavelstraat 4 (Wetteren)
Hoeve, teruggaand tot de 18de eeuw, met een met gras begroeid en deels omhaagd erf. Eénlaags verankerd woonhuis van vijf traveeën onder pannen zadeldak. Haaks op het woonhuis situeert zich een langgerekt schuur- en stalvolume. Ten oosten van de schuur bevindt zich een bakstenen mestvaalt. Onze-Lieve-Vrouwegrotje op het erf.


ID: 71520 | Bouwkundig element

Hoeve

Aardappelhoek 15 (Wevelgem)
Dieper in gelegen voormalige hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw. Thans enkel woonhuis met behouden aanpalend lager nutsgebouw. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Licht getoogde muuropeningen. Opkamer rechts.


ID: 73740 | Bouwkundig element

Hoeve Des Heeres gunst

Aardappelhoek 35 (Wevelgem)
Schuin op de straat ingeplant 19de-eeuws boerenhuis. Verankerde bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint. Getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Drie opkamertraveeën links. Stalvleugel rechts. Ten noorden voormalige erfoprit aangeduid door bakstenen pijlers met pyramidevormige bekroning; ijzeren hek.


ID: 70883 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Albertstraat 41 (Wevelgem)
Art-deco-geïnspireerde burgerwoning met opvallend parement van oranje baksteen, gesigneerd in plint "THYBERGHIN BOUWKUNDIGE WEVELGEM". Enkelhuis uit de jaren 1930 met typische erker met aansluitend balkon met afgeronde hoek op de tweede bouwlaag.


ID: 70884 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Albertstraat 43-45 (Wevelgem)
Eenheidsbebouwing van twee enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema van twee bouwlagen en souterrain onder plat dak. Burgerwoningen uit de jaren 1930, naar ontwerp van Werner Van Spranghe (Kortrijk), aanknopend bij de nieuwe zakelijkheid zie het gebruik van gele baksteen voor het parement, het gebruik van zwart geglazuurde tegels en de rechthoekige erker met aansluitend balkon met afgeronde hoek op de tweede bouwlaag.


ID: 71521 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Albrecht Rodenbachlaan 73 (Wevelgem)
Dwars op de straat ingeplant en dieper in gelegen arbeidershuisje van één bouwlaag uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.